FLER PRODEJCI POD LUPOU


„Fler prodejci pod lupou“ je klub, který byl založen, aby Vám mohl týden co týden přinášet rozhovory s úspěšnými i méně úspěšnými prodávajícími. Cílem této aktivity není konkurovat rozhovorům, které znáte z titulní strany Fleru, ale umožnit Vám lépe poznat třeba i ty, kteří se na přední stranu nemají šanci dostat.  

V rozhovorech se můžete dozvědět zajímavé odpovědi na otázky týkající se jejich tvorby i běžného života. Chcete-li vědět více o prodávajících, které můžete na Fler.cz potkat, čtěte dále...

Pokud máte zájem o vlastní rozhovor nebo chcete mít přehled o již proběhlých rozhovorech, staňte se členy klubu!

Všechny prodávající zpovídá Elisa.Day.

Toto „autointerview“ je první a spíše zkušební. Budu moc ráda za Vaše ohlasy a názory!


Dnes se Vám představuje Lucka Z. alias Elisa.Day

Motto: Zkušenost je to, co dostaneš, když nedostaneš to, co chceš.

Kdo jsi, kde jsi a co děláš?

Jsem holka z jižních Čech, momentálně studuju angličtinu na filozofické fakultě v Pardubicích.

Tady na Fleru prodávám hlavně bižuterii, především náušnice. V mém obchůdku můžete najít i několik magnetických záložek a nějaké to další zboží.

Jak jsi se dostala k tvoření?

Vlastně spíš náhodou. Moc se mi líbily různé originální náušnice, a tak jsem se loni v zimě rozhodla, že si nějaké sama vyrobím. Nakoupila jsem si drátky, kleště, hafo korálků a prostě jsem začala. Brzy potom jsem hledala nějakou tu inspiraci, narazila na Fler a bylo to...

Jak vzpomínáš na své začátky na Fler.cz?

Myslím, že nejtragičtější tehdy byly moje fotky. Fotila jsem na stole, kompozice veškerá žádná. Dodneška se za ty fotky stydím Ne že by to teď byl nějaký zázrak, ale myslím, že posun v téhle oblasti je docela znatelný.

Čeho bys na Fleru chtěla dosáhnout?

Přála bych si, aby se moje výrobky i nadále líbily a aby dál dělaly radost svým novým majitelům, respektive majitelkám.

Jak vznikla tvá přezdívka a co znamená?

Elisa Day je postava z písničky Where the Wild Roses Grow, kterou zpívá Nick Cave a Kylie Minoque. Písničku mám hrozně ráda a vypůjčené jméno používám už poměrně dlouho i mimo Fler.

Co ti na Fleru dělá největší problémy?

Asi nejednotná prezentace zboží. Každá fotka vypadá trochu jinak a že má každá můj podpis a černý rámeček, není až tak do očí bijící. Takže o nějaké ucelené prezentaci zboží si asi mohu nechat jenom zdát, ale to nevadí. Taky se stále peru s fotkama, ne vždy se mi podaří výrobky nafotit tak, jak bych si přála, kvalita je někdy lepší někdy horší. V tomhle směru bych se ještě ráda zlepšila.

Co na Fleru postrádáš? Co bys ráda změnila?

To jsou spíš takové drobnosti, které mě někdy napadnou a pak je zase většinou pustím z hlavy. Celkem mi tady chybí možnost zvolit u zboží nejen barvu hlavní, ale i vedlejší. Taky nejsem moc spokojená s kategoriemi zboží, hlavně šperků – přijde mi trochu nesmyslné dělit zboží jak podle druhu, tak i podle materiálu. Myslím, že pro zákazníky to může být celkem matoucí. No, určitě by toho bylo víc, ale tohle je všechno, co mě teď napadá...

Chystáš ve svém obchůdku nějaké změny?

Jelikož se mi pomalu blíží státnice a píšu bakalářku, tak teď žádné závratné změny nechystám. Jsem ráda když mi zbyde trochu času na tvoření. Spíš než něco měnit bych třeba raději vyráběla více ucelených tématických kolekcí, ale uvidíme, jak to půjde.

Kde všude tvoříš? Jak vypadá tvůj tvůrčí (ne)pořádek?

Nejčastěji tvořím doma, kde mám všechno, co k tomu potřebuju. Jak pendluju mezi kolejí a domovem, tak si občas beru nějaké ty dráty i do vlaku, aby mi cesta rychleji utekla.

Doma – kromě občasného rozklepávání drátku v dílně – tvořím ve svém pokoji, většinou na zemi, opřená o topení, všechny věci roztahané kolem sebe – korálky nalevo, drátky napravo, komponenty před sebou Prostě tak trochu systém a tak trochu bordýlek.

Jsou nějaké techniky, které by ses ráda naučila?

Asi ne přímo techniky, ale moc mě láká práce se dřevem, tak doufám, že k tomu třeba někdy bude ta správná příležitost. Taky bych ráda vyzkoušela malování na sklo a chtěla bych se naučit šít (alespoň jednoduché věci).

Nakupuješ nebo pouze prodáváš? Kolik věcí už sis na Fleru koupila?

Ono je hodně těžké odolat, takže občas si radost udělám. Zatím jsem si pořídila tašku, dvě brože a mikču, nějaké další věci mám vyhlídnuté a chystám se na ně!

Kolik času denně trávíš na Fleru?

Ehm...musím odpovídat? Někdy je to fakt hodně Záleží jak je zrovna čas, ale když jsem doma a nemám nic důležitého na práci, tak nakukuju každou chvilku, neodolám.

Kolikrát je tvoje dostupné zboží flerboxováno?

Celkem 118x (159 ks zboží)

Vyjmenuj 5 prodávajících (které obdivuješ, ráda bys doporučila, máš ráda, stojí za pozornost...):

Uff, je fakt těžké vybrat jich jen pět, ale tady jsou:

-        tenkovar

-        oskeruse

-        papon

-        Tea

-        A.Dizajn

Seřaď následující „akce“ podle toho jak velkou z nich míváš radost:

  1. prodané zboží
  2. nový nadšenec
  3. umístění v Topu
  4. nový komentář
  5. zboží v Top nominaci
  6. umístění do Fler Boxu (poslední, protože si toho většinou hned nevšimnu)

Co Tě kromě tvoření ještě baví?

Cestování, čtení, cizí jazyky, příroda, hudba, fotografování, společenské hry, v létě rada vyrazím na vandr nebo na vodu...

Jaká je tvá pozitivní vlastnost?

Hmm, to se blbě posuzuje, ale tak třeba bych snad mohla říct, že jsem poměrně tolerantní, svědomitá a celkem přizpůsobivá.

A nějaká špatná?

To už bude jednodušší – jsem tvrdohlavá, náladová, nerozhodná, nepořádná, líná a navíc ještě hnidopich

Jakou hudbu ráda posloucháš?

Mám ráda rock a folk. Konkrétně třeba lotyšští Brainstorm, R.E.M., U2, Goo Goo Dolls, Beatles, Zuzka Navarová, Jarek Nohavica, Vlast Redl atd. Hodně záleží na náladě.

Co ráda čteš a jaké filmy máš ráda?

Čtu moc ráda, ale nemám žádný vyhraněný žánr. Z oblíbených knížek můžu jmenovat třeba Tess z d’Urbervillů (Thomas Hardy), Pravidla moštárny a Modlitba za Owena Meanyho (John Irving); Stařec, který četl milostné romány (Luis Sepúlveda); Blues pro bláznivou holku (Václav Hrabě); Poslední kabriolet (Anton Myrer) a knížky od Kena Folletta a Fredericka Forsytha. Spisovatelem no. 1 je pro mě ale Louis de Bernières. Na toho nedám dopustit!

Filmů je spousta, takže jen tak namátkou – Klepání na nebeskou bránu, Forrest Gump, Na dno vášně, Milenci ze severního pólu, Obchodník se smrtí, 21 gramů, Moulin Rouge a další a další.

Máš nějaký cestovatelský sen?

No jéje. Cestování miluju a nejraději bych procestovala celý svět! Jen těžko byste hledali zemi, kam bych se nechtěla podívat. Hrozně ráda bych se vydala někam mimo Evropu, třeba na Madagaskar a do Kostariky, zkrátka někam do tropů, do džungle... Láká mě Jižní Amerika i Austrálie. No prostě je toho moc!

Jaká je tvoje oblíbená barva a jakou naopak nemusíš?

Čas od času se to vždycky změní, ale konstantně mám nejraději zelenou, taky modrou a červenou. Momentálně trochu ujíždím na tyrkysové. Nemám ráda pastelové barvy a bílou.

Co zpravidla snídáš?

Kakao a k tomu nějaké pečivo – doma většinou rohlík s máslem, na koleji nejčastěji něco sladkého, mňam.

Jsi noční sůva nebo ranní ptáče?

Každopádně noční tvor. Ráno si ráda pospím a málokdy jdu spát před půlnocí. Ponocování mi fakt nedělá problém, naopak po desáté večer ožívám a vyvíjím největší aktivitu.

Jakou část svého těla nemáš ráda?

Lýtka a chodidla.

Jsi pověrčivá?

Myslím že nejsem, ale pavouky nezabíjím a když mi přejde přes cestu černá kočka, tak ty tři kroky dozadu taky udělám (jen tak pro jistotu :-)

Co nejíš?

Nesnáším játra a kmín (jsem schopná sedět nad krajíčkem chleba fakt dlouho, než ho všechen vyšťourám...) a nemám ráda hovězí. Taky nemusím plněný papriky, rajskou polívku a šunkofleky.

Třídíš odpad?

Snažím se. Doma třídím poměrně poctivě, ale na koleji to teď trochu flákám – z nedostatku místa na různé koše (ano, taková je moje výmluva).

Odkud mačkáš zubní pastu?

Z prostředka.

Chtěla bys něco sdělit na závěr?

Chtěla bych poděkovat za přečtení a jelikož je tohle první a spíše pokusný „rozhovor“ budu ráda za vaše reakce a připomínky.

+ Bonusová otázka pro příštího dotazovaného – na co by ses chtěla zeptat?

Někde jsem slyšela, že člověku je tolik let, kolik navštívil zemí; takže se ptám – kolik let je tobě?

 

Na odpověď se můžete těšit v příštím rozhovoru!

A kdo bude příštím dotazovaným? Nechte se překvapit!