FLER PRODEJCI POD LUPOU

---------------------------------------------------------------------------

Fler prodejci pod lupou“ je klub, který byl založen v listopadu 2009, aby Vám mohl týden co týden přinášet rozhovory s úspěšnými i méně úspěšnými prodávajícími. Cílem této aktivity není konkurovat rozhovorům, které znáte z titulní strany Fleru, ale umožnit Vám lépe poznat třeba i ty, kteří se na přední stranu nemají šanci dostat. V rozhovorech se můžete dozvědět zajímavé odpovědi na otázky týkající se jejich tvorby i běžného života.

Chcete-li vědět více o prodávajících, které můžete na Fler.cz potkat, čtěte dále. Pokud máte zájem o vlastní rozhovor nebo chcete mít přehled o již proběhlých rozhovorech, staňte se členy klubu. Kompletní seznam starších rozhovorů a aktuální informace naleznete také zde.

Všechny prodávající zpovídá Elisa.Day a tímto děkuje za jejich čas, ochotu a spolupráci.

---------------------------------------------------------------------------

Dnes se Vám představuje Monika Košková alias Cleaa

Motto: Co se má stát se stane...

Kdo jsi, kde jsi a co děláš?

Jsem matka dvou báječných dcer, s nimi, manželem a zvířecím osazenstvem žijeme v polabském městečku Lysá nad Labem. V profesním životě jsem finanční účetní, a tak si od čísel a počítání  chodím moc ráda „odpočinout“ k mé tvorbě, kterou prezentuji tady na Fléru.

Jak ses dostala k tvoření?

Tvoření mě provázelo odmalička, nejprve pastelky, později návrhy a šití pro panenky, po nich přišla na řadu sestra, na kterou jsem šila, spolužačky ze střední školy, a nakonec pro obě dcery. V době narození dcer nebyla nabídka na našem trhu právě příznivá, a tak bylo jen otázkou času, kdy se stane z nouze ctnost a já začnu realizovat svá nápady.

K některým, např. plyšovým polštářům ve tvarech hraček a zvířat, mne inspirovaly přímo dcery a ty také byly prvními kritiky a uživateli mých výrobků. Na konci devadesátých let minulého století (což zní přímo děsivě Usmívající se) byl internet u nás ještě v plenkách, a já jsem při svém zaměstnání začala „podnikat“ a své plyšové polštáře několik let dodávala do menších obchůdků po celé republice. Potom jsem změnila zaměstnání, času bylo méně, přibyly starosti a já s tvorbou přestala. Tak nějak jsem myslela, že se k ní už ve větším měřítku nevrátím, že dcery odrostou, bude více času pro sebe, na cestování, výstavy, zájmy, které se dlouho odkládaly a já malování, šití a ostatní budu mít už jen jako občasný malý koníček. Jenže život nakonec všechno zařídil úplně jinak, jak to tak bývá..

Zpátky mě k šití přivedla paradoxně až náhoda v podobě mojí paní lektorky angličtiny… Jednou jsme si při konverzaci povídaly, co nás baví, jaké máme zájmy, koníčky apod. a já se zmínila o svém šití.

No a protože ona je dobrovolnicí a pomáhá Klubu nemocných cystickou fibrózou, slovo dalo slovo a já pro klub začala šít výrobky, které se prodávají na jejich výstavních dobročinných stáncích a z výtěžku výrobků organizace nakupuje inhalátory, různé zdravotní a rehabilitační pomůcky nehrazené pojišťovnami, ozdravné pobyty apod. A od tohoto počinu byl už jen krůček k mé registraci zde na Fléru…od kamarádky jsem o jeho existenci už věděla, a po nějakém čase spolupráce s Klubem nemocných cystickou fibrózou mě právě napadlo se zaregistrovat a zkusit své výrobky prodávat i zde.

Po menším zorientování se na Fler.cz jsem založila i klub na toto téma.

No a stalo se to, co se stává všem, kteří se tady „chytnou drápkem“ – je ze mě regulérní závislák na Fléru Usmívající se

Jak vzpomínáš na své začátky na Fler.cz?

Začátky zde na Fléru byly víceméně jen o zvědavosti, zda se má tvorba bude líbit, protože jak jsem již psala výše, mé začátky prodeje byly před nějakými patnácti lety, kdy představa prodeje po internetu byla ještě hodně vzdálená a mlhavá, a lákalo mě si vyzkoušet, jestli se mé výrobky někomu budou líbit a ještě bude ochoten za ně zaplatit Usmívající se

Čeho bys na Fleru chtěla dosáhnout?

Aby se mé zboží líbilo, dělalo radost tomu, kdo si ho zakoupí a abych nezklamala své zákazníky, kteří se budou spokojení vracet do mého obchůdku.

Jak vznikla Tvá přezdívka a co znamená?

Protože miluji starověký Egypt, pyramidy, a vše kolem této doby, tak přezdívka vznikla jako Kleopatra..Klea..Clea..a protože na Fléru už Clea byla, vznikla Cleaa Usmívající se

Co Ti na Fleru dělá největší problémy?

Moje největší problémy jsou dva..první je ten, že jsem se stále nenaučila, nebo spíš nedonutila se pořádně naučit nafotit své výrobky tak, aby výsledná fotografie byla přesně to, co se tu od prodejců očekává, v tom mám ještě velké mezery, a druhý je ten, že se od Fléru nemohu jen tak odtrhnout, když už tu jsem Usmívající se

Co na Fleru postrádáš? Co bys ráda změnila?

Jediné, co mě teď napadá, je to, že je trochu škoda, že neregistrovaní zákazníci nemají možnost nějaké zpětné vazby na prodejce, v souvislosti s hodnocením, a tím potažmo zvýšením prodejcova Fler ranku za kladné hodnocení. Ano, samozřejmě mu mohou napsat buď zprávu zde, nebo prostřednictvím sms, ale dle mé vlastní zkušenosti, kdy většina kupujících jsou neregistrovaní, nemůže hodnocení napsat.

Chystáš ve svém obchůdku nějaké změny?

Změny samozřejmě chystám, doufám, že budou pozitivní Usmívající se

Kde všude tvoříš? Jak vypadá Tvůj tvůrčí (ne)pořádek?

Můj tvůrčí (ne)pořádek začíná v místnůstce, která slouží jako šatna a zároveň moje minidílnička, a postupně se nenápadně přesunuje do přilehlých místností, jako je ložnice, obývák a chodba. Rodina ho naštěstí v poklidu toleruje, protože ví, že se takzvaně „zažeru“ do práce a nevidím, neslyším a tím pádem je neprudím jakýmikoli požadavky ohledně úklidu, vaření apod. Usmívající se

Nakupuješ nebo pouze prodáváš? Kolik věcí už sis na Fleru koupila?

Prodávám i nakupuji, buď dárky pro blízké, nebo občas nějaké drobnosti pro sebe...

Kolik času denně trávíš na Fleru?

Jak kdy, podle časových možností, ale budu se opakovat, jakmile tu jsem, je to na dlouho. Přečtu si novinky, podívám na nové zboží, u sebe juknu na události apod...

Vyjmenuj 5 prodávajících (které obdivuješ, ráda bys doporučila, máš ráda, stojí za pozornost...):

Obdivuji všechny šikovné tvůrce na Fleru, vybrat jen 5 je velmi obtížné, tak se omluvám všem, které zde nevyjmenuji, nicméně všechny, které mám v oblíbených zaslouží můj obdiv a pozornost.

První člověk, se kterým jsem se tu seznámila blíže je M DESIGN, má krásné výrobky a i jako člověk je to moc fajn ženská

Za pozornost stojí jistě i obchůdek mojí dlouholeté kamarádky Karly, zde pod nickem Charleene H, úžasné výtvarnice a skvělého člověka, znám ji od svého prvního zaměstnání a tady na Fléru jsme se také našly Usmívající se

Neskutečné miniaturní a krásně veselé šperky má Circus mind, dříve mariquita

Blízká mému srdci je Keramika KLUBKO

A pokud se potřebuju dostat do dobré nálady a od srdce se zasmát, chodím si počíst k prodejci re-ce-se

Co Tě kromě tvoření ještě baví?

Baví mě cestování, zvířátka, čtení, památky, historie, malířství, hudba, květiny a zahrádka kterou nemám a doufám, že v dohledné době mít budu, kreslení, a pokud nemusím vařit denně, tak i vaření a pečení a vymýšlení dobrot pro mé blízké

Jaká je Tvá pozitivní vlastnost?

Snažím se vždycky dodržet to, co slíbím.

A nějaká špatná?

Těch by bylo..ale tak jsem upovídaná a občas vzteklá.

Jakou hudbu ráda posloucháš?

Jakoukoli podle chuti, nálady, kromě dechovky a country.

Co ráda čteš a jaké filmy máš ráda?

Čtu ráda všechny knihy o historii, detektivní romány, cestopisy, knihy o výtvarném umění a mých oblíbených malířích, prózu, životopisy, knihy spojené s Egyptem, ale ze všeho nejvíc ty knihy, co mi koupí můj manžel a do kterých mi nakreslí obrázek s věnováním, což od něj přímo miluju Usmívající se

Mám ráda detektivní filmy, komedie, historické, nemusím válečné.

Máš nějaký cestovatelský sen?

Kdyby to šlo se vrátit o několik let zpět v čase do doby, kdy ještě žila moje úžasná babička a nepromarnit ten čas, který jsem nevyužila tím, být s ní častěji.

Jaká je Tvoje oblíbená barva a jakou naopak nemusíš?

Mám ráda černou, bílou, odstíny hnědé, nemusím moc pastelové barvy.

Co zpravidla snídáš?

Ve všední pracovní dny většinou černý čaj s citronem a pečivo s čímkoli, o víkendu mám ráda rozmanité snídaně do postele a nebo s celou rodinou u stolu, kdy je čas si i popovídat a nikam nepospíchat.

Jsi noční sůva nebo ranní ptáče?

Většinou noční sůva, ale pětkrát týdně mě okolnosti donutí být ranním ptáčetem, protože do zaměstnání dojíždím a ač se to nezdá, denně jsou to skoro čtyři hodiny tam i zpět.

Jsi pověrčivá?

Myslím si, že co se má stát, se stane..viz motto

Co nejíš?

Nejím ryby a mořské potvůrky

Třídíš odpad?

Ano poctivě třídím

Odkud mačkáš zubní pastu?

Jedině odspoda a nebo od konce, chcete-li

Bonusová otázka od margotkab z předchozího rozhovoru:

Jak ses dozvěděl/a o Fleru?

O Fleru mi řekla kamarádka, zpočátku jsem jen občas surfovala po výrobcích a po začátku spolupráce s charitou jsem se časem zaregistrovala jako prodávající.

Bleskový dotazník:

Jsi pravák nebo levák?                pravák

Jsi optimista nebo pesimista?      pesimistický optimista

Tvé znamení zvěrokruhu?            ryby

Tvé vysněné zaměstnání?            můj koníček – mé zaměstnání

Sbíráš něco?                                Turistické známky a jinak s manželem „potkany“

 

Kolik máš nadšenců?                   momentálně 117

V kolika jsi klubech?                    upřímně ani nevím, nestíhám do všech chodit

Jaký máš Fler-rank?                     v tuto chvíli 81,86

Kolikrát jsi byla v Topu?               Nikdy, mám jen nominace.

Kolikrát jsi změnila avatar?         ani jednou

 

Oblíbené slovo nebo fráze?         mumínek

Oblíbené zvíře?                            potkan..jednoznačně

Oblíbená zmrzlina?                      čokoládová a jahodová

Oblíbená vůně?                            Tommy girl od Hilfigera

Oblíbená hra nebo sport?            Rekreačně plavání a cyklistika

Chtěla bys něco sdělit na závěr?

Nakupujícím popřát ať najdou to, co zde hledají, a prodávajícím kupu spokojených a vracejících se zákazníků.

+ Bonusová otázka pro příštího dotazovaného – na co by ses chtěla zeptat?

Na co se těšíš v létě nejvíce?

 

Na odpověď se můžete těšit v příštím rozhovoru!

A kdo bude příštím dotazovaným? Nechte se překvapit! Mrkající