Hledala jsem inspiraci pro vánoční ozdoby a na internetu jsem našla návod na tuto papírovou kouli. A protože mám pár dnů tavnou pistoli na lepení, tak musím doma furt něco lepit...než mi dojdou patrony O:-).

Vzala jsem výtisk noviny, co mi věnovali v autobuse, když jsem minulý měsíc jela na Slovensko. Několikrát přeložila, obkreslila kolečko, cca velikosti té velké izolepy ( já obkreslovala špulku od stuhy...). Vystříhla jsem z celé vrstvy najednou opatrně kolečko a nastříhala kolmo pravidelně od sebe 8 zářezů, které končí asi 1 cm od středu. Vše jsem napíchla uprostřed na špendlík, aby střed vyšel u všech stejně.

Pak už jsem jen brala kolečko za kolečkem, navinovala každý z nastříhnutých paprsků na tužku a lepila kapkou lepidla z pistole. Tuhne to okamžitě, takže odpadá čekání se zaťatými prsty kolem spoje.

Potřebujeme 10 koleček.

Nakonec jsem vzala dva malé kroužky z plsti jako zarážky na každou stranu koule a lněnou tlustou nit a protáhla jí středem koleček. Je potřeba aby 5 koleček směřovalo na jednu stranu a dalších pět je k nim na druhé straně jakoby zády. Když to opatrně stáhnete utvoří se vám koule.

image

Návod jsem bohužel nefotila, protože jsem nečekala, že se hned napoprvé zadaří, takže možná příště ;-).

Teď jen přemýšlím, zda nechat "novinový" design nebo něčím přestříkat.