FLER PRODEJCI POD LUPOU

---------------------------------------------------------------------------

Fler prodejci pod lupou“ je klub, který byl založen v listopadu 2009, aby Vám mohl týden co týden přinášet rozhovory s úspěšnými i méně úspěšnými prodávajícími. Cílem této aktivity není konkurovat rozhovorům, které znáte z titulní strany Fleru, ale umožnit Vám lépe poznat třeba i ty, kteří se na přední stranu nemají šanci dostat. V rozhovorech se můžete dozvědět zajímavé odpovědi na otázky týkající se jejich tvorby i běžného života.

Chcete-li vědět více o prodávajících, které můžete na Fler.cz potkat, čtěte dále. Pokud máte zájem o vlastní rozhovor nebo chcete mít přehled o již proběhlých rozhovorech, staňte se členy klubu. Kompletní seznam starších rozhovorů a aktuální informace naleznete také zde.

Všechny prodávající zpovídá Elisa.Day a tímto děkuje za jejich čas, ochotu a spolupráci.

---------------------------------------------------------------------------

Dnes se Vám představuje Petra Codlová alias rudla

Motto: Nic není nemožné.

Kdo jsi, kde jsi a co děláš?

Jsem vrtošivá osoba ženského pohlaví ve věku 26 let. Po studiu a krátkém pobytu v zahraničí jsem jako skoro každý byla okolnostmi donucena začít pracovat. Teď se v podstatě několik měsíců učím projektovat a kreslit domky a jiné budovy.

Žiju v centru Českých Budějovic v jednom kouzelném bytovém domě společně se spolubydlícím z USA. Miluju pořádek, který mi bohužel není s Cecilem moc dopřáván, a tak se učím ovládnout svojí obsesi na nějakou rozumnou mez.

Na fleru prodávám především různá cingrlátka z křišťálové pryskyřice se svými vlastními grafickými návrhy, nějaké odpočinkové korálkové kousky a také plackobuttonky.

Jak jsi se dostala k tvoření?

Asi tak před třemi lety jsem šla s kamarádkou do obchůdku s korálky, kam byla vyslána nakoupit svojí mamce nějaký ten tvořivý materiál. No a v té záplavě barev a lesku jsem prostě nemohla jinak, než nechat tam asi 500 Kč za nějakou tu výbavičku do začátku a prostě začít tvořit. 

Jak vzpomínáš na své začátky na Fler.cz?

Na fler jsem se dostala náhodou, když jsem brouzdala po internetu a hledala nějakou inspiraci. Abych se přiznala, zprvu jsem ho přehlížela, ale když mi tuhle podivnou stránku vyplivnul google po několikáté, začala jsem mu věnovat pozornost. Zjistila jsem princip stránek a registrace byla jasná volba. To bylo vlastně to nejjednodušší. Pak přišly na řadu pokusy s focením výrobků, s tvorbou avataru… A spolu s výrobou bižuterie se mi fler samotný stal koníčkem.

Čeho bys na Fleru chtěla dosáhnout?

Nevím jestli bych to vztáhla přímo na fler (i když ruku na srdce, mít víc nadšenců, zákazníků a větší návštěvnost profilu by mě rozhodně potěšila). Celkově bych se ráda naučila a rozvinula nějaké nové techniky a takové výrobky tu prezentovala. Jenže to chce čas a asi i nějaké ty finanční prostředky, ale především odhodlání. Prozatím ho ale asi nemám tolik, abych s tím vším co plánuju, začala.

Jak vznikla Tvá přezdívka a co znamená?

Moje přezdívka je v podstatě takový pubertální přežitek. V deváté třídě na základce jsem od kamarádek dostala pro štěstí k přijímacím zkouškám na střední školu plyšový batůžek berušku. A v záchvatu vymýšlení jmen pro tenhle úžasný a nečekaný dárek, jako je Hugo, Kvído nebo Medard zvítězil Rudla… Protože se mnou tenhle Rudla prošel celý zbytek základní školy i část střední, byl několikrát uveden v třídní knize jako původce mých poznámek a prostě protože byl dárkem od srdce, nějak mi to jméno uvízlo v hlavě.

Co Ti na Fleru dělá největší problémy?

Popravdě, v první řadě se od něj odtrhnout. Největší problém je to samozřejmě v pracovní době, ale naštěstí mám skvělý šéfy, kteří se rádi podívají se mnou.

Co na Fleru postrádáš? Co bys ráda změnila?

Nedávno mě něco co bych vylepšila napadlo, ale abych se přiznala, tak jsem tu myšlenku neudržela. Asi to nebylo nic světoborného.

Chystáš ve svém obchůdku nějaké změny?

Vlastně asi ani ne. Tedy kromě toho, že bych se ráda dostala k tomu, abych udělala hezčí fotografie a postupně je vyměňovala za ty staré.

Kde všude tvoříš? Jak vypadá Tvůj tvůrčí (ne)pořádek?

Donedávna jsem si většinu svých proprietek vytahovala na jídelní stůl, kde ten nepořádek musel být  většinou hned po činu uklizen. Teď jsem se ale přesunula na psací stůl v mém pokoji a tam už to s tím tvůrčím nepořádkem je přesné. Roztahané krabičky s drátky, komponenty, korálky, nedokončené přívěsky z pryskyřice, vrtačka, kleště…

Jsou nějaké techniky, které by ses ráda naučila?

Hodně mě láká práce se stříbrem.

Nakupuješ nebo pouze prodáváš? Kolik věcí už sis na Fleru koupila?

Já jsem ta správná podporovatelka ekonomiky. Většinou totiž co utržím, hned na fleru pošlu dál. A koupila jsem si toho opravdu dost – tolik, že se mi to v tom seznamu nechce ani počítat.

Kolik času denně trávíš na Fleru?

Myslím, že víc než je zdrávo :-D I když v poslední době už to není co to bývalo. Řekla bych ale, že je to celkově tak třičtvrtěhodinka denně.

Vyjmenuj 5 prodávajících (které obdivuješ, ráda bys doporučila, máš ráda, stojí za pozornost...):

papeerek

Barvička

CHARIVARI home

Toopka

Jewellerína

Co Tě kromě tvoření ještě baví?

Četba, společenské hry, hudba, filmy, chvíle strávené s přáteli

Jaká je Tvá pozitivní vlastnost?

Vstřícnost

A nějaká špatná?

Pohodlnost

Jakou hudbu ráda posloucháš?

Od všeho něco - od folku přes rock po ska.

Co ráda čteš a jaké filmy máš ráda?

Dostaly mě příběhy Harryho Pottera a jinak miluju Idiota od F. M. Dostojevského. Ráda mám ale i psychologii a literaturu faktu. U filmů také nemám vyloženě oblíbený žánr. Mám ráda filmy pana Scorsese, Burtona, Finchera. V poslední době mě moc mile překvapil film Big fish, který jsem dost dlouhou dobu, nevím proč, přehlížela.

Máš nějaký cestovatelský sen?

Jejda, těch by bylo… Mám je seřazené podle dostupnosti a pořadí v jakém ten sen hodlám uskutečnit.  Chci vidět Paříž, Skandinávii a Machu Picchu. Jednou se to povede.

Jaká je Tvoje oblíbená barva a jakou naopak nemusíš?

Pokud bych měla vybrat jednu, tak žlutá. Celkově mám ale ráda všechny barvy, takže druhá část otázky je v mém případě zbytečná.

Co zpravidla snídáš?

Při mém pobytu v Anglii jsem si zvykla na ovesnou kaši s banánem slazenou medem.

Jsi noční sůva nebo ranní ptáče?

Spíš ta sůva.

Jakou část svého těla nemáš ráda?

Nemůžu říct, že bych neměla ráda nějakou část svého těla. Mám svoje problémové partie, ale o nelásce nemůže být řeč. Miluju svůj velkej zadek Usmívající se

Jsi pověrčivá?

Nejsem. Teda alespoň myslím.

Co nejíš?

Dršťkovou polévku bych opravdu nezvládla.

Třídíš odpad?

Snažím se.

Odkud mačkáš zubní pastu?

To si teď opravdu nevybavím a v koupelně mám zrovna pastu v lahvičce…

Bonusová otázka od Leňaska z předchozího rozhovoru:

Kdybys mohla strávit rok jen tím, co bys chtěla a nemusela bys dělat nic, co bys nechtěla, co bys celý rok dělala?

Když pominu aspekt financí, tak bych se věnovala svým koníčkům. Hlavně bych cestovala a když bych si od cestování chtěla odpočinout, věnovala bych se tvoření, četbě a zábavě s přáteli.

Bleskový dotazník:

Jsi pravák nebo levák?                pravák

Jsi optimista nebo pesimista?      optimistka

Tvé znamení zvěrokruhu?            kozoroh

Tvé vysněné zaměstnání?            ředitelka zeměkoule

Sbíráš něco?                                občas houby

 

Kolik máš nadšenců?                   522

V kolika jsi klubech?                    6

Jaký máš Fler-rank?                     97,54

Kolikrát jsi byla v Topu?               dvakrát, myslím

Kolikrát jsi změnila avatar?         asi třikrát

 

Oblíbené slovo nebo fráze?         Ups!

Oblíbené zvíře?                            pes, outloň

Oblíbená zmrzlina?                      skoro každá

Oblíbená vůně?                            fialky

Oblíbená hra nebo sport?             Bosu, pěší turistika

Chtěla bys něco sdělit na závěr?

Radši ne….

+ Bonusová otázka pro příštího dotazovaného – na co by ses chtěla zeptat?

Kočka dopadne vždy na nohy. Chleba s máslem na namazanou stranu. Na kterou stranu dopadne kočka, které jsme na záda přivázali namazaný krajíc?

 

Na odpověď se můžete těšit v příštím rozhovoru!

A kdo bude příštím dotazovaným? Nechte se překvapit! Mrkající