V poslední době mám tendenci kritizovat špatně odvedenou práci.. asi to bude věkem (podle některých stářím:-). Chápu, že každá jsme nějak začínala.. někdo s korálky, někdo s cínem.. někdo s keramikou, někdo malovat.. ale pokud chci korálkovat, nebo cínovat musí mi být jasné, že jen koupený korálky nestačej .. trend: vezmu korálek a jehlu + afroháček, ukroutím očko kvality žákyně první třídy ( i když mnohé z nich na mých kurzech to dělaly lépe) a šup s tím na Flér, či do jiného internetového krámku.. že nestačí si koupit pájku a oblejt sklo cínem a ještě nevyčištěný a doslova poblitý to šoupnout do obchůdku.. obrazy, dá li se to tak nazvat, namalovaný na utržený víko od krabice tužkou a prodávat za 2000,- a vejš mi přijde víc, než drzost.. hovno z fima a nebo náušnice ve tvaru značek pro krávy, nebo penisů mě fakt nepobavěj.. pokud zadám ušití sukně přesně podle obrázku, ve finále je úplně jiná a já si dovolím ji nekoupit, je to špatně?

Většinou u věcí, které mě osloví nedávám srdíčka, nádhery komentuju kladně a nadšeně, ale dovolte mi prosím stejně nadšeně kritizovat, co se mi nelíbí. Že to není etické? Že jsem stará a nerozumím tomu? Že si léčím nějaký komplex? (to všechno jsem se dozvěděla po napsání toho, že se mi to nelíbí) Neléčím si nic, jen si myslím, že člověk by měl vědět, že dělá něco špatně a ani srdíčka od Marquity na tom nic nezmění..ta je dává na všechno. A odpověď, že to lidi kupujou, tak co je Ti do toho.. pravda, nic mi do toho není, jen je mi líto všech poctivých fachmanů, kteří se snaží pro prodej udělat maximum. Učili mě doma pokoře a umění ctím celý svůj život.. byla jsem v něm vychovaná a v úctě k lidským schopnostem taky. Proto mi dovolte tleskat rukama u měďáka, Hanky Pavlátový, kavanzo, justky, inart, smu, Arny, Zuzuš, Jindřicha s Rudolfem a mnoha/mnoha dalších, ale dovolte mi kritizovat práci těch, kteří ji nedělají dobře..

Opravdu v tom není zlý úmysl, ani jsem nesehnala patent na rozum, jen si dovoluju nesouhlasit a to se snad ještě smí.. pokud pod obludnost někdo napíše..." Jujky to je nádhera" (+ milion smajlíků a srdíček) dovolte mi prosím napsat "NENÍ"

Děkuji

Eva

P.S. Všimli jste si, že čím horší šmuk/závěs/obraz tím vyšší cena? Fimové šílenosti se jen množí a vánoční ozdoby co tu spousta autorů nabízí bych si nejen nekoupila, ale hlavně nikam nepověsila..

17.4.2015

Dnes me zaujala jedna zvláštní tvorilka..couhajici nitě jsou příšerné ale její reakce horší.. Bohužel..

https://www.fler.cz/hrda12

Odmítám přidělovat srdíčka za to, že ho někdo dá mně.. o tom to opravdu není ... a pokud se mýlím, je tu něco špatně.. Nově přiřazená tvořilka do mého blogu má mnoho oblíbených i oblíbenců.. pokud by u nich alespon čerpala touhu se zdokonalovat, bylo by to skvělé, ale bohužel není tomu tak.. v návaznosti na její reakci jsem si dovolila jí přidat mezi hnusárny ..

image

prezentace hodná díla!

image

image

 

6.5.2013

S postupem času jsem našla více tvůrců, kteří by si zasloužili být v seznamu jmenovaných umělců s citem a profesoionalitou, ale o tom to celé asi není.. hnusoby stále zůstávají a dál se jim tleská (na FB lajkuje)..

4.6.2013

https://www.fler.cz/zbozi/achatovy-vyrazny-2620830 jedna z nejhorších cínařek na Fleru..

18.4.2015 dnes jsem s odtupem času navštívila její profil a musím konstatovat, moc se toho nezměnilo..

má keramiku, které mi nevadí, dokonce se mi líbí, ale ty cíny jsou fakt děs.. pořád..i s odstupem dvou let..

https://www.fler.cz/zbozi/achatovy-prislib-5410682

image

a tohle je dokonce prodané..

image

Achátový výrazný

obzvlášť vyvedený kousek, kterýmu ještě autorka dala na frak nasazením bižuterní karabinky a očka :-D

P.S. kupodivu mi ta hlava, na který je to focený vadí méně, než ten šmuk..

Jsem tu!..

tenhle je zvlášť vymazlenej .. vopižlanej plech, nedocínovaný kraje, spálenej cín, kterej se autorka nesnaží ani okartáčovat, natož umejt!!!

Výletní loď...

No a tohle fimo https://www.fler.cz/zbozi/eiffelovka-3896533 snad komentář nepotřebuje vůbec..

Vážka

Eiffelovka

https://www.fler.cz/zbozi/v-zajeti-ametystu-3981144

V zajetí ametystu