Dovolujeme si Vám slavnostně oznámit, že jsme se jednoho nedávného dne sdružily k podpoře vzájemné i zdejšího rouněného tvoření vůbec a založili Cech rouna.

Cech rouna podporuje a sdružuje tvůrce působící na Fleru, kteří:


  1. se věnují řemeslům pracujícím s ovčí vlnou a dalšími vlákny, tedy především předení, plstění a tkaní.

  2. na Fleru ve svých galeriích představují v převážné většině takto vzniklé hotové výrobky

  3. ve svém řemesle jsou již zkušení a zruční a nabízí kvalitně zpracované výrobky

  4. a v neposlední řadě jejich tvorba je originální a osobitá


Členství v Cechu je dobrovolné a v současnosti na pozvání.

Cech rouna nesdružuje, ale dále podporuje flerobchody s materiálem a pomůckami nebo kurzy.


Rádi bychom poukázali na uměleckou, užitnou a v neposlední řadě ekologickou hodnotu přírodních vláken, i na to, že ovládnout každou z těchto technik vyžaduje jistý um, trpělivost a čas. Doufáme, že se nám povede dodat našim řemeslům vážnost, která jim podle nás náleží a pomoci nakupujícím orientovat se v nabídce z přírodních vláken na Fleru.


Mezi naše společné aktivity bude patřit i pravidelné vydávání blogu, ve kterém Vás postupně seznámíme s našimi řemesly, představíme Vám členy cechu, nabídneme konkrétní návody a spoustu dalšího. Sledujte proto každé pondělí náš blog!


Zveme Vás také do našeho profilu, kde kromě seznamu členů, najdete postupně odkazy na všechny blogy a také flerboxy s výrobky jednotlivých řemesel.


Ti, kteří by si rádi tyto techniky také vyzkoušeli, chtějí poradit nebo i sdílet své zkušenosti, se mohou přihlásit do již zavedených veřejných klubů Plstění, Rouno a jiná vlákna a Tkaní. Také je volně dostupná diskuze Plstění, kterou se pokusíme průběžně sledovat.


Děkujeme za pozornost!


plstěná brož CLEMENS Příze Pončo utkané z předené vlny vtačik s červeným hrebienkom Hříbek - plstěný, rozkládací Knedla Kvetou růže KYTKA - přívěšek na tašku,..... Orosená meruňka Brož pavoučí ženy Plstěný balónek... Mámina náruč Letní soumrak-speciál Roseanna Kapky Stříbro v lila


Postupně budou přidávány obrázky nových členů a seznam bude aktualizován!

Příští blog bude mimořádně již ve středu! V dalších týdnech sledujte cechovní blog vždy v pondělí.