Ještě že mám velký dům...

 

Hezký den, tak nějak bych asi začala článek o tom jak tohle všechno začalo, a vlastně i pokračuje. Před dvěmi roky, když jsem se v mých 24 se dvěmi velkými psy rozhodovala co dál, byt pro nás nebyl a my chtěli bydlet, zrodila se v mé hlavě myšlenka o velkém domu, statku, spoustě zvířat... vlastně zrodila, ta už byla v mé hlavě snad odjakživa, jenže ta myšlenka, ten sen, začal dostávat nějakou reálnější podobu.

Bylo mi 25 a já si ten sen splnila, díky pomoci mého mladšího brášky který se mi zaručil na hypotéku, páč banka měla s mým věkem a tím že jsem živnostník problém. A tak jsme tady, v Bohdanovicích. V nádherném podhůří Nízkého Jeseníku, kousíček od přehrady Slezská Harta. Nás domeček má nějakých 200m obytné plochy, 50m kotelna, a (zatím) neobyvatelná půda přes celý barák k tomu.

Přes spoustu lidí které jsem tehdy poznala jsem se dostala až k člověku, který mi tak nějak svým myšlením sedl. A zrodil se nápad, projekt. Jenže, no prostě to přeskočíme, zavřela jsem svou tehdejší firmu na psí pelíšky a začala od nuly budovat něco, s čím jsem neměla žádné zkušenosti, sama. A tak dělám něco co mě baví. Sice mě po pár hodinách lovení hřebíků z koster křesla bolí ruce tak, že bych si je nejradši odřízla, kdysi zlomené zápěstí se ozývá čím dál častěji, ale když vidíte ten výsledek, sice ještě ne ve všech směrech dokonalý ale v rámci mých možností, prostě mi to dělá neskutečnou radost.

No a v průběhu letošního roku jsem potkala konečně partnera, člověka který stojí po mém boku za každého mého výmyslu, který mě ve všem podporuje a kterého baví to nadšení které z toho mám. A tak i za jeho podpory se mi z mého domu pomalu ale jistě stává výstavní skladiště, které budu pomalu a postupně zpracovávat. Díky tomu že se mi tady toho vrství docela dost, jsem se rozhodla že vám sem nahážu fotky a kdyby se vám něco z toho líbilo a chtěli jste abych vám ten kousek přečalounila dle vaší idey, jsem naprosto nakloněná jakémukoli nápadu a budu mít z toho neskutečnou radost. Některé kousky jsem dovezla v jednom kuse, některé v páru, a i z těch párů jsem vám schopná ten jeden kus odtrhnout a udělat z něj jeden jediný originál.

Zdraví vás a den plný pohody přeje Iva (i s celou smečkou :) )

 

zelená křesílka s dřevěnými područkami jsou ve 2 kusech, židličky 2ks, zelená křesla 2ks, křesílko v roztrahném květinovém kabátku 1ks, hranatá křesla 2ks, křeslo s tm. hnědými ohýbanými područkami 1ks, obrovská sedačka je trojsedák, dvojsedák a křeslo (k němu mám i stolečky a komodu) a na závěr jedna krásná Thonetka, která už toho má dost za sebou