Vážení kolegové,

 

možná jste již zaregistrovali nouzové signály keramického webu .Přerušení a zřejmě i ukončení činnosti jediného českého keramického portálu je jedním z důsledků dlouhodobé komunikační krize drobných keramiků v ČR. Ukazuje se, že pasivita, ostych, samotářství, nízké sebevědomí, nezájem o keramiku jako o obor, neporozumění, obava z konkurence, ekonomické obtíže a asi i únava mají velice zhoubný vliv na náš komunitní život.

Keramici Tomáš Macek, Mirka Randová, Petr Novák a Petr Toms se rozhodli spojit své síly v tvorbě, rozvoji a podpoře keramické komunity a zabránit tak jejímu definitivnímu rozpadu. Chtěli bychom pomocí společných aktivit mobilizovat síly dalších keramiků a nastartovat konstruktivní debatu s cílem kultivace, budování a řešení problémů české keramické scény.

 

 

Před časem proběhla na Artkeramice rozsáhlá odborná diskuze pod články Vladimíra Groha o japonském raku. Zazněly hlasy volající po nějaké akci, kde by bylo možné prakticky ověřit teoretické znalosti o této prastaré keramické technice.

 

 

Toto volání bylo vyslyšeno. Rádi bychom vás tedy pozvali na konferenci

Černoraku 2015

 

NA akci bude speciálně postavena pec na pálení typu fuji raku, A nebo našeho RAKU z Řípu.