Název je pravda trochu zavádějící, vzhledem k příštímu týdnu a souboru výstav a projektů v Praze, ale o tom potom :).

Dnes konečně došlo na to, k čemu jsem již delší dobu přemlouvána, náhlednutí pod pokličku interiérového designéra. V rozhovoru v osobnostech jsem zmínila jako oblíbenou stránku Ikea Hacker a tak svůj první Fler - Design - Blog (dále jen FDB :))) ... věnuji také tomuto tématu.

Máte nový dům, metrů požehnaně, potřeby náročné vkus omezený (mé oblíbené rčení, které nezní nabubřele :)... sortiment v obchodech fajn, ale někdy je potřeba trochu invence, aby domov byl vaším domovem, nikoli jen 3D prezentací katalogů ...

Vzniká akutní potřeba svíček a sklenky vína u vany ... kam to dáte? Na okraj? Když se otočíte, odložíte knížku, švih, sklenka letí na podlahu... a jak se znám, u mě by se ještě červené víno rozlétlo na stěny s bílou malbou (ano, přesně tam, kde nejsou omyvatelné kachličky) ... Postavit víno na zem? Natahovat se TAK DALEKO z vany? Mám jednu ruku dlouhou? Nenaleju si pak do buty?

Vyřeší to stoliček (stolička na sezení, stoleček na odkládání v jednom)

Ještě že nám v kanceláři natahovali nové telefonní vedení a elektrikáři vyhazovali špulku ... to by byl základ.

A co s tím. Nechtělo se mi špulku použít jen tak, přiznanou, dvě patra a mezi tím sloupek ... Stoliček měl vyplňovat roh u vany, takže kulatý tvar se hodil, ale chtěla jsem i pěkný pohled. Mám ráda střídání textur a tak jsem k hladkým kachličkám vany chtěla něco hrubšího, ale zase ta textura nemohla být až tak zásadní, aby nedošlo k úrazu (svíčky miluju, ale jsem dcera hasiče, k tomu preventisty a to se na vás prostě podepíše ...) a také aby se nezvrhlo to víno, jak je již psáno výše.

Inu, posloužily mi dvě koupelnové předložky z IKEA. 

Kdo neznáte stránky IKEA Hacker, těm doporučuji a jinak z názvu je již asi jasné, o co tam běží :) Prostě koupíte něco v tomto velmi rozšířeném obchodě a "hacknete" to  tak, že použijete věc na něco jiného, než k čemu byla určena. Pravda, já zakoupila koupelnové podložky do koupelny, což je stále ještě v normě :). Ale ke slovu přišly nůžky, trochu i šicí stroj (hodně náročné) a nakonec čalounická sešívačka .... 

                                                                                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Výsledný obrázek je již nároží v koupelně ... Svíčky a víno jsem nefotila, neboť ve dne ten efekt není to ono a večerní šero nyní technicky fotit,  natož pak zpracovat, nezvládám.

 

 

 

Ps: při psaní blogu se  mi v náhledu objevilo datum 1. leden 1970, 2:00 ... že by Fler už tehdy ovlivňoval naše kutění? Pak tu ale postrádám drátěného Švejka a hlavně ... chemlonového pudlíka z babulí, navlečeného na lahvi ... :) ... a oslí můstek uzavírá Design Blok, tentokráte s "K", páč tam loni ten pudlík i Švejk byli.

K sobě do koupelny Vás zvu jen takto virtuálně, ale výstavu příští týden doporučuji...