Nedá mi, abych se nepodělila o zprávy z Dětského centra v Praze Krči - (předtím Kojeneckého ústavu).

Nikde to dnes není snadné, ale v Dětském centru je po posledních škrtech v rozpočtu situace je opravdu dost kritická... Bylo uzavřeno jedno oddělení, přes veškerá šetřící opatření potřebují na provoz kromě státních příspevků získat 7 milionů.

Hvězdička se snaží pomáhat, koncem roku se nám povedlo odeslat na účet fondu 10 000 Kč.

Pokud chcete pomoci také, máte možnost. Byla spuštěna iniciativa Dětská kolekce - info najdete jak na webových stránkách, tak na FaceBooku


Zatím se povedlo vybrat 234 634 Kč - do 7 milionů chybí ještě hodně

Pomozte pokud můžete {#emotions_dlg.rose2}

Pomoci je možno finančně, materiálně i vlastníma rukama (opravy objektu a pro nás třeba i prodejem výrobků zde na Fleru a odesláním získaných finančních prostředků na účet nadačního fondu).

Pro aktivity na pomoc Dětskému centru byl založen klub Dětský úsměv - pomoc pro Dětské centrum.


Dovoluji si nakopírovat text z webové stránky aktivity

Vážená paní, vážený pane,

do chvíle, než bude dětem z našeho Dětského centra v Krči přáno najít to opravdové teplo domova, je naším úkolem o ně co nejlépe pečovat. Bohužel kvůli úsporným vládním opatřením dostáváme stále méně příspěvků od státu a v současné chvíli je situace Dětského centra kritická. Letos jsme byli nuceni zavřít jedno z našich oddělení a hrozí zánik dalších. Situace je o to vážnější, že jsme jediný ústav pro opuštěné kojence v Praze.

K fungování Dětského centra potřebujeme řadu praktických věcí: od plen, postýlek nebo dětské výživy, po finance na energii nebo drobné věci k běžnému provozu, jako třeba ventily na topení. Poté, co jsme omezili provozní náklady na minimum a zavřeli jedno oddělení, nám stále schází sedm milionů, aby mohlo naše zařízení dále fungovat a my mohli co nejlépe zabezpečit základní potřeby dětí, o které se vlastní rodiče starat nemohou, neumějí nebo nechtějí.

Velmi Vás proto prosíme o Vaši pomoc. Můžete nám přispět různými způsoby. Zakoupit nám konkrétní výrobek, který si můžete vybrat na těchto stránkách, poslat nám peníze na účet nebo přinést materiální pomoc přímo k nám. Moc bychom také uvítali šikovné ruce řemeslníků, protože naše budova je v žalostném stavu.
Mnohokrát Vám spolu s našimi dětmi děkujeme!

MUDr. Jaroslava Lukešová, ředitelka Dětského centra (dříve kojenecký ústav v Praze Krči)

 


Další informace a způsob jak můžete pomoci najdete na stránkách nadačního fondu Dětský úsměv a aktivity Dětská kolekce

p.s.

Pamatuji některé reakce na charitativní blogy, ale přesto jej píšu s vědomím, že možná někoho popudím. Ano, je to hra na city - ale tuhle napsal život - žádné z těch dětí si to nevybralo samo...

Prosím všechny, pokud můžete, ovládněte své nutkání psát pod podobné blogy negativní reakce a urážky. Kdo nemá chuť a příčí se mu jakákoliv charita, máte na to právo - nikdo vás nenutí, je to vaše volba. Pokud se vám to nelíbí, prosim - nereagujte, prostě se chvíli nedívejte.

Děkujeme

Za Hvězdičku Iva