Přírodní tuhý deodorant - nejlepší volba pro vaše tělo.
Přírodní deodorant /krémový antiperspirant/ k eliminaci a zamezení nežádoucího potu - bez škodlivých látek.

Z osobní zkušenosti funguje krémový deodorant / antiperspirant/ tak, že zcela neucpe póry /tudíž může dojít k jemnému pocení - ovšem bez zápachu/ - kokosový olej s kaolínem odstraňují zápach potu. Celkově antiperspirant snižuje pocení, nepotlačuje ho tak drasticky, jako klasické antiperspiranty. Deodorant vydrží na kůži jen pár hodin, je tedy potřeba ho během dne použít častěji.


Suroviny potřené k výrobě - vše lze zakoupit u nás v eshopu.

cca 30 ml bambuckého másla
cca 10 ml kokosového oleje
1 plná lžíce jedlé sody
cca 1 lžíce kaolínu /přírodního jílu/
několik kapek esenciálního oleje dle výběru

- základ lze obohatit např. o kakaové máslo s příjemnou čokoládovou vůní /poté však nedoporučuji již přimíchávat silice či esence/

Návod k výrobě:

Bambucké máslo a kokosový olej necháme rozpustit ve vodní lázni - nesmí se vařit. Jakmile vidíte, že se tuky rozpustily, vypnout oheň nebo sundat ze sporáku. Pomaličku vmíchejte kaolín, sodu /vmíchat postupným "pocukřením" do tuků/. Na závěr přidat několik kapek esence / silice a vymíchat do tuhé kašičky. Takto připravenou směs přelijte do připravených kelímků.

Aplikace - použití deodorantu:
Malé množství deodorantu naneseme do podpaží a jemně vetřeme do kůže. Deodorant má krémovou konzistenci a téměř ihned se krásně vstřebává, nezanechává na kůži mastný film. Lze použít podle potřeby i vícekrát denně.

NA PŘÁNÍ PŘIPRAVÍME BALÍČEK SE SUROVINAMI POTŘEBNÝMI K VÝROBĚ. Cena bude záležet na množství potřebných surovin.

image image image

image image image