Podívejte se, jak probíhalo historicky první kloboukové setkání příznivců, čtenářů a autorů časopisu Klobouk na Pařezu v tajemné Valdštejnské lodžii u Jičína.

image


Děkujeme všem účastníkům a návštěvníkům, kteří na Kloboukové dětské dny přišli i přes nepřízeň počasí těchto nevlídných deštivých dnů. Sešli jsme se v neuvěřitelně hojném počtu, což nás utvrzuje v tom, že projekt Klobouk na Pařezu má velký smysl a naplňuje nejen nás tvůrce, ale i jeho čtenáře a příznivce.

Celý kloboukářský happening začal v pátek večer, kdy jsme usínali na terase Valdštejnské lodžie poslouchajíc originální autorské pohádky a příběhy. Celkově tajemnou atmosféru dotvářela živá hudba a improvizované stínové ilustrace...

image

image

image

image

 

Druhý den, v sobotu 1.6.2013, byl hlavní program. Návštěvníci dostali kartu ke Kloboukové hře, která spočívala v hledání osobností Klobouku. Jejich podpisy Vám pak umožnili vstup na tajemné představení Živého Orloje Kouzelného Imaginária...

image

image

 

V průběhu celého dne jsme viděli a sami byli vtaženi do několika hudebních, divadelních a jiných vystoupení...

image

image

image

image

 

Proběhla také vernisáž výstavy Výtvarné skupiny Peří.

image

 

Mnohé dílničky a dílny lákaly k nejrůznějšímu tvoření... z vlny, dřeva, papíru, filcu, vyrobili jsme si píšťalku z bezové větvičky, rozpoznávali semínka, probírali se močálem, abychom našli dračí vejce, kovali s kovářem Válkem, vyráběli panenky, tiskli linoryt, zdobili ji-čínské Klobouky a věřte, že jsem ve výčtu možných činností na mnoho z nich zapoměla... :-)

image

image

image

image

image

image

image

 

O KLOBOUKY na hlavách rozhodně nebyla nouze, přišli v nich skoro všichni.

image

 

Těšíme se příští Kloboukové setkání!!!