Skládání čajových sáčků je dobrá relaxace a ještě přitom využiju materiál, který by v tom lepším případě skonči v tříděném odpadu a v tom horším v koši.

Přináším návod na jednoduchou hvězdičku - jednu z mých nejoblíbenějších. Dá se nalepit na přáníčko, jmenovku, pozvánku... Protože drží dobře pohromadě i bez přilepení na papír, dá se využít i jako nalepovací ozdoba na balíček s dárkem, na dárkovou krabičku a nebo zavěsit jako ozdoba na vánoční stromek.

Na hvězdičku je potřeba 8 sáčků od stejného druhu čaje. Nejprve je nutné odstřihnout bílé okraje pak vybrat nejhezčí část obrázku a vystřihnout čtvereček. Já stříhám čtverečky 4 x 4 cm. Na jejich vystřihnutí používám šablonu - čtverec z průhledné plastové podložky. Ten přiložím na sáček a obstřihnu. Protože je průhledný, mohu ho posunovat po obrázku tak dlouho, až se mi vybraný motiv líbí. Na sáčku je většinou dost orientačních bodů, které umožňují položit čtvereček stejně na všechny sáčky i bez měření.

Čtverec složím postupně oběma směry na trojúhelník, který vždy opět rozevřu. Pak ho složím z obou stran na polovinu a vznikne síť překladů.

  

Boční strany vtlačím dovnitř - vznikne čtverec, který otočím složenou špičkou k sobě

  

Pravý i levý roh složím ke středu dospodu a mám hotový dílek

     

Vytvořím stejně zbývajících 7 dílků a slepím z nich hvězdičku

  

  A takhle vypadají hotová přání

               

Na ozdoby na balíčky stačí zespodu nalepit oboustranně lepicí pěnovou pásku

Ozdoby na stromeček mají v jednom cípu vyraženou malou dírku a protařenou vyšívací bavlnku na zavěšení