PRD - čili PRsten Denně - je mezinárodní chuťovka, která má různé regionální modifikace. Nejčastěji se můžete setkat se zahraniční verzí, která se nabízí s názvem Ring A Day.  Jedná se o pochoutku s poměrně složitou a dlouhodobou přípravou a my si dnes ukážeme variantu s jednoměsíčním procesem výroby.

Potřebujeme:

  • Hodně velký pekáč - doporučujeme osvědčenou značku Fler
  • Několik desítek tvůrců v různém stupni zralosti - ideální je mix. různých odrůd. Kyselé a nahořklé nebrat! Nenechávejte je moc dlouho uležet, mohli by začít zahnívat!
  • Několik kilo nakvašené invence - tu stačí mít v teple a průběžně dokvašuje sama.
  • Několik kostek lahůdkové motivace - na té nešetřete, volte tu nejlepší jakost!
  • Podle vaší chuti další přísady a koření (cín, dráty, minerály, sklo, textil, umělé hmoty...nebojte experimentovat, na složení hledět nemusíte - i  nestravitelné kousky lze zachránit velkým zásypem sladkého nadšení.)

Postup přípravy:

Zralé účastníky naklepeme, osolíme a opepříme a hodíme je na pekáč. Za stálého míchání přivedeme k varu. Pak přidáme další ingredience, vložíme do trouby a pečeme na mírném plameni. Nesmíme zapomenout neustále podlévat rozkvedlanou invencí s motivací. Sem tam potřeme pečínku něčím ostřejším, aby to mělo grády.

Pečínku lze konzumovat průběžně jak se dopéká - jako např. KeBaby. V našem případě hotové kousky okrajujeme jednou týdně a servírujeme nejlépe s nějakou peprnou omáčkou, aby konzumentům lépe klouzaly do útrob.

Pokud nějaký účastník vyměkne příliš brzo, z pánve ho vyjmete, ale vyhazovat ho nemusíte, lze ho použít jako přílohu nebo na dochucení. Hlídejte si teplotu, sice většinou nehrozí, že by se to připálilo, ale jak vám to moc vychladne, můžete to celé vyhodit. Pokud se daří, z pekáče to celý měsíc krásně voní - pokud by z něj ale začalo zasmrádat, je nejlepší chrstnout na to hrnec studené vody, pak zalít medem a znovu začít ohřívat.

Po měsíci vyndáme pekáč s trouby a vše řádně propasírujeme, podáváme ještě teplé (račte si kliknout):

image


Pokud máte i správně vypečenou Peral, můžete se pustit i do extra náročného dezertu. Aby měl bohatší chuť, je dobré Peral prošpikovat KBšperky a navonět Modrým květem. Doporučuji naklepat a pak řádně  a citlivě prohníst. Jakmile má směs správnou konzistenci, dá se grilovat.

Když se vše vydaří jak má, mělo by to  by být tak akorát libové. Pokud se vám bude zdát dezert tuhý nebo naopak příliš roztřesený, grilování trvalo buď příliš dlouho nebo mělo moc vysokou teplotu.

Pokud si to dáte usušit na net, můžete to konzumovat libovolně dlouho - račte si kliknout:

image

 

Přejeme vám "dobrou chuť" a dejte vědět, jak vám šmakovalo.

S vyplazeným jazykem

 

Celou akci můžete sledovat v naší galerii Pinterest a v blozích:

https://www.fler.cz/blog/ring-a-day-na-fleru-24683

https://www.fler.cz/blog/prsten-denne-tyden-prvni-24853

https://www.fler.cz/blog/prsten-denne-tyden-druhy-25008

https://www.fler.cz/blog/prsten-denne-tyden-treti-25125

https://www.fler.cz/blog/prsten-denne-tyden-ctvrty-posledni-25239

https://www.fler.cz/blog/prsten-denne-vystava-25090

https://www.fler.cz/blog/prsten-denne-dost-husty-25273