Tentokrát přicházím s návodem na malou dekorační budku. Pokud si budku podle mého návodu vyrobíte, pošlete mi prosím jeji fotografii fler poštou. Můžete posílat do neděle 8.4. a já večer o Velikonočním pondělí, tedy 9.4. zveřejním album plné vašich budek. Z došlích fotografií vylosuji 3, kteří ode mne dostanou malé sady materiálu na papírové tvoření z mého obchůdku.

Také je tu možnost, že si přijdete spolu se mnou budku vyrobit na Velikonoční jarmark, který se koná tuto sobotu 31.3. v Hořovicích. Na radnici budou od  10:00 do 16:00 probíhat tvořivé dílničky s velikonoční tématikou a u jednoho ze stolů budu i já.

Tady jsou balíčky s materiálem o které se soutěží.


Není to nic složitého. Šablonu si vytiskněte na A4, možná vám nebudou sedět rozměry, ale určitě při zvětšování dodržte poměr stran. Tu pak stačí obkreslit na karton a vystříhnout.


Karton je lepší slabší a tady už jsou vystříhané díly na budku. Nesmíme zapomenout na přídavky, pomocí kterých budku slepíme.

 

 

 

 

 

 

Z barevných papírů vystříhněte jednotlivé díly na oblepení. Pomocí ozdobných nůžek proužky na travičku a a ozdobu stříšky.

 

 

 

 

 

 

Hlavní díl slepte a než lepidlo zaschne stáhněte budku gumičkami.

 

 

 

 

 

 

 

Než budka zaschne oblepte a ozdobte střechu.

 

 

 

 

 

 

 

Spodní díl budky oblepte papírem a proužkem zelené travičky, ozdobte, nezapomeňte na kolečko, které bude znázorňovat otvor a hlavně na bidýlko ze špejle.

 

Už se těším na vaše fotky a pozvěte do soutěže i svoje kamarády, ať je budek co nejvíce.