Mamí, zašij mi to...

 

Nevím, jak to má dcera dělá, ale tahlu větu slyším skoro obden. Před námi je sezóna letních dnů, válení se v trávě a nevím, čeho ještě, takže chtíc nechtíc se do toho pouštím. Musím, je mi to líto vyhodit.

Nikdy totiž  neodolám nákupu legín z Lidlu. Miluju modrou a ta ocelově modrá na legínách je prostě krásná. Barva nepouští, materiál příjemný a cena? 129 Kč.  Nejraději bych to vyhodila, protože cena opravy je nesrovnatelně dražší, než nákup nových legín.  Tak aspoň pro představu nešvadlenek :-) a pro šikulky, kterým je to taky líto vyhodit. 

 

Nejdříve si uděláme díru na koleně :-)

 

Ach jo, teď nastává to neoblíbené párání. Takže vypářeme si vložené díly na kolenách a nachystáme si vybraný úplet, kterým budeme díly nahrazovat.  Já tady mám naštěstí skoro stejný úplet, proto jsem se do toho taky pustila.

 

 

Jednotlivé díly vystříhneme.

 

Jelikož se jedná o díly na kolena, díly si vystřihneme ještě jednou třeba z jiného úpletu a prošijeme jako na původních legínách. Nic jsem neodměřovala, jela jsem rovně podle oka :-). Na jeden díl jsem našila ještě kytičku, ať máme komplet.

 

 

Nachystané díly jsem přišpendlila na původní legíny a přišila na overlocku.

Hotovo.

 

 

Tady už je výsledný komplet nachystaný na prubnutí.

 

 

Komplet v akci :-)

 

Suma sumárum.

Oprava mi trvala cca 4 hodiny - původní cena legín - 129 Kč. Asi jsem to měla vyhodit :-)