Egypt je arabská republika v severovýchodní Africe (malou částí též v Asii), ležící na Nilu.

Egypt je jednou z nejlidnatějších zemí Afriky. Většina z přibližně 82 milionů obyvatel (k roku 2012) žije poblíž břehů řeky Nil na ploše 40 000 čtverečních kilometrů, kde se nachází jediná orná půda. Většina nehostinné pouště Sahary je pouze velmi řídce obydlena. Přibližně polovina obyvatel Egypta žije ve městech, většina z nich v hustě obydlených centrech Káhiry, Alexandrie a dalších velkých měst Nilské delty.

Tato země je známá především díky starověké civilizaci a několika světově proslulým monumentům, jako jsou například pyramidy v Gíze a Velká sfinga. Město Luxor, které se nachází na jihu Egypta, skrývá početné starověké artefakty, jako například chrámový komplex Karnak a Údolí králů. Egypťané jsou obecně považováni za kulturně a politicky důležitý národ Středního východu. Egypťané byli výborní stavitelé .

A protože je Egypt pro své kulturní děditství turisty velmi vyhledávanou destinací a tako protože jsou prázdniny, vyjely tentokrát Zlatokopky na výlet právě do Egypta, v dávné historii země zlata, šperků a krásných žen. Pokud chcete, přisedněte k nám a pojeďte s námi.

Hlasujte prosím

pro 3 výrobky (hlasy mají stejnou váhu). Budeme se těšit i na Vaše případné komentáře.

Hlasování bude ukončeno 2. 8. 2014 ve 12:00.

Děkujeme

Anketa se načítá ...