V sobotu se v Českých Budějovicích konal v pořadí již čtvrtý jihočeský sraz, pořádaný Jihočeským klubem ve spolupráci s mateřským centrem Máj. Srazy děláme jako otevřené pro veřejnost, takže se k nám pravidelně připojují i lidé "zvenku", Flerem (zatím) nepotrefení. Prostor poskytnutý mateřským centrem má nesmírnou výhodu a tou je plné vybavení pro děti od úplně nejmenších po mladší školní věk. Většina z nás toho využila, takže se nám to tam hemžilo o sto šest.

Srazy jsou také o tom, že atmosféru vytvoří aktuálně přítomná sestava lidí. Tentokrát byl sraz zajímavý tím, že nepřijelo mnoho těch, se kterými se známe z dřívějška  a naopak se ukázalo několik úplně nových tváří. Pro ty méně průbojné to znamenalo trochu zvláštní pocit (což nás drzé nenapadlo, protože když nevím, jak se kdo jmenuje, tak se zeptám). Ale když jsme to tak společně promýšlely, rozhodly jsme se pro takové podobné příležitosti vyrobit klubovu placku. Mmch jestli na někoho z účastníků zapomenu, tak se prosím hlašte, křičte, doplníme!

 

Když to vezmu podle fotek, tak tady nahoře to máme: drhání a recy věci ladenka

drátování Iva.Cz  - plstěné brože Moje M

Tak tady nahoře to máme šité šperky z filcu Vendulka , patchworkové kapsáře liduli, patchworkové jehelníčky brumlicek , vinutky od leni.

Když tak nad těmi fotkami sedím, tak si říkám, že to je druhá věc, co mne na srazech baví. Člověk pozoruje, kde ostatní začali a kam jejich práce za ten uplynulý čas směřuje. Jak se zlepšují, zkoušejí nové motivy, nové techniky. Baví mne, když slyším, jak si vyměňují tipy, zkušenosti nebo když zjistím, že v průběhu srazu se domluvila spolupráce mezi prodejci - jako třeba mezi Hadri a MojeM, kdy jedna šije tašky a druhá k nim vyrábí brože. A tento sraz se zase něco naplánovalo, těšte se, bude to NĚCO :-D

Tak tady to máme ručně předená vlna  brumlicek čínské uzly Iva.Cz  - korálky Lenka B recy věci Moje M

 

Asi nejsilnější zastoupení měl Tábor, takže se nikdo nemůže vymlouvat, že je to přes půl jihočeského kraje. Na záda jim dýchaly Trhové Sviny, čestného reprezentana poslaly např. Prachatice, Krumlov a Třeboň a Českým Budějovicím jako pořadateli zachraňovali čest hosté. Celkem se zúčastnilo 30 lidí a ty děti, no těch bylo taky tak nějak, protože si je přivezla sice slabá polovina účastníků, ale zato rovnou po více kusech ;-) :-D Ještěže bylo tak krásně a ty větší se daly zcela samostatně vypustit na hřiště za mateřským centrem.

tady máme náušnice od janava - hedvábí od Blanky Uzury a dvakrát Vendulka její barevné optimistické smršti nikdo neodolal  a stříbro je zase ten příslib toho něčeho VELKÉHO co se chystá :-)

Tady bychom měli Vendu K s patchworkem, Moniku B s fimem a RadkaBernina předváděla profesionální šicí a vyšívací stroj. Nahoře na tom stole co u něj děvčata konverzují ležely šité věci od Hadri. Když jsme u toho šití, tak byly k vidění i tašky od Věrky K. která je v maximálním utajení a nikdy ten její nick nemůžu najít. Ještě jsem nezvládla umístit někam drátování od reeni a korále od olisek, toho je spousta v galeriích ostatních účastníků - odkazy na ostatní fotky (a že jich je!) najdete v klubu, protože do blogů se nesmí dávat linky na facebook.

Tady už jsme se dostali k doprovodnému programu. Doprovodný program je živelný a lidé se volně přelévají ze skupinky do skupinky a od techniky k technice. Tentokrát byl skutečně bohatý a zajímavý, takže bylo celý den co dělat.

 

Hitem č. 1 mezi dospělými byly samozřejmě vinutky, od těch jsme se odtrhávaly kolem deváté večer a na kahan byla přímo fronta. Návštěvníky zatím netvořící nadchlo fimo, že to je super a to by taky zvládli. Holky od textilu okouzleně snily nad šicím strojem, kterému se zadal pokyn a on patnáct minut pracoval vpodstatě sám :-) Mezi dětmi byl atrakcí č.1 kolovrat. Pak se zkoušelo plstění mokré i suché plstění jehlou a my uzlíkovací jsme se navzájem mučily drháním, frivolitkami a čínskými uzly.

 

Děkuji všem za vytvoření velmi přátelské, srdečné a kreativní atmosféry. Děkuji vám, že jste si našly čas a zastavily se a velmi se těším na další obohacující setkání s vámi.

 

Iva.Cz