Jedinečnost okamžiku, krásný sen, vaše chvíle, váš den, oslava lásky, začátek dospělosti, jsme spolu, navždy, opři se o mě ….

 Máte nádherné elegantní svatební šaty, mužného snoubence, svatební hostinu zajištěnou v rozkošném penzionu, prstýnek s briliantem, ale ještě něco vám chybí k dokonalosti ..... ano, je to kytice, protože květiny ke svatbě prostě patří.

Svatební věneček Fuchsia worldShabby chic powder svatební kytice + korsáž

 

Ale jaké jsou trendy svatebních kytic ?

Jednoznačnými hity poslední sezóny jsou „téma a barvy ”, každá nevěsta chce mít neopakovatelnou, originální a prostě tu svojí něčím vyjímečnou svatbu a dnes je naštěstí možné téměř cokoliv.

Pokud jste vášnivá tenistka, golfistka, biomatka, milovnice komiksů , houslistka nebo prostě nemáte ráda jinou barvu než černou, neváhejte a udělejte si svatbu podle sebe.

Je jedno , zda zvolíte živé květiny, či poslední dobou tolik preferované látkové květiny, nebo brožovou kytici s bižuterními komponenty. Musí vám prostě sedět styl.

Zde je několik trendů pro vaši inspiraci....

 

Provence

Milujete levanduli ?  Vůbec se nebojte ji použít do svatební kytice, fialová barva je krásná, bezvadně vynikne na svatebních fotografiích, hodí se k elegantním šatům i na zahradní nebo lesní svatbu a perfektně podtrhne celkovou atmosféru svatby.

Svatební kytice Levandulová + korsáž

 

 

Město

 Nic vám neříká zahradní grilování, ráda prožíváte víkendy ve městě a vaším krédem je „Užij dne” ?

Zvolte netradiční barvu, nebojte se malinko šokovat, prodloužená délka kytice perfektně zeštíhlí siluetu , hodí se k jednoduše střiženým svatebním šatům.

 

Industrial

 Netradiční materiály, jednoduchost, originalita. To je jen lehký výčet toho, co vystihuje ty opravdu jiné kytice. Jestli je originalita  vaše doména, vůbec se nerozmýšlejte, paleta barev je opravdu široká.

Svatební kytice Zlatý věk + korsáž

 

 

 

 

Shabby chic

 Velice oblíbený klasický styl, jedná se o ladění svatby do tak trochu starodávného motivu  v jemných pudrových tónech někdy s prvky vintage  na bižuterních doplńcích kytice - brože , medailonky , perličky apod., není to ale dogma . Shabby chic kytice se hodí k většině svatebních šatů včetně krajkových, antických i těch nádherně princeznovských se spoustou spodniček a sukní.

 

Shabby chic bluegrey svatební kytice + korsáž

 

 

Hravost

Tady se vyřádíte , navíc  o vaší vlastní svatbě si nikdo nedovolí vás nařknout z infaltilnosti a jestli ano,  tak co ? Je to váš den. Použití různorodých materiálů , které by nikdo ve svatební kytici nečekal , to je oč tu běží.

Knoflíky, plast, plstěné ozdoby, peří , plyšáci, golfové nebo tenisové míčky, bombóny, dřevo, no prostě cokoliv co máte ráda.

 

 

 

 

Země

 Korzety a spodničky vás nezajímají, chodíte ráda do lesa, na hlavu si upletete věneček z pampelišek a boty na podpatcích jste měla naposledy v tanečních a to navíc jen na první lekci ?

Dobře , kdo by taky nosil lodičky při courání ranní rosou.. kytice z mechu, sukulentů nebo bodláků je vaše volba.

Svatební kytice Earth + korsáž

 

Luxus Baroka

 Trend inspirovaný érou krále slunce Ludvíka XIV. Kytice jsou většinou ze saténu , zdobené bižuterními komponenty. Pokud máte ráda lesk a třpyt, rozhodně zvolte brožovou kytici, vypadá velmi elegantně , můžete  ji perfektně sladit s celkovým style a barvami svatby a na fotografiích vypadá úžasně.

Saténová brožová kytice La Baroco a korsážSaténová brožová kytice La Rococo a korsáž

 

Převislé kytice

 Všechny výše zmiňované styly se dají samozřejmě aplikovat i do tvaru takzvaně převislé kytice, je to vlastně taková kytice s ocáskem , která prodlužuje siluetu a je vhodná k jednodušším střihům sukně .

 

Svatební kytice Růže po dešti + korsáž

Set svatební kytice Sluneční růže + korsáž+ sponaSvatební kytice Barbara Posh paví + korsáž

 

 

Barvy

 Dá se cokoliv, nebojte se odvázat, barvy jsou úžasné, dodají vaší svatbě jedinečnost a pokud vše celkově sladíte, výsledek nemůže být jiný než skvělý.

Nevěsty nebojte se barev!

Nebojte se ani netradičních materiálů…

 

Saténová brožová kytice La Royal Blue a korsážBrožová kytice Versailles + korsáž

 

Horká dlouhá

 A nakonec to nej nej nejnovější... horkým trendem jsou kytice s dlouhou rukojetí, která trochu evokuje jezdecký bičík ... troufnete si ?

 

 

A jakou kytici si představujete vy? 

Možná vám s výběrem pomůže nahlédnutí  do mého obchůdku....

A hlavně si tu svatbu užijte .

 

 

 

 

V blogu jsou použity fotografie pro magazin vse-o-svatbe.cz