Možná jste také před Vánocemi měli také tak napilno jako my a nestihli jste rozeslat vánoční přání. My to teď s našimi dětmi budeme napravovat přáním tříkrálovým, však i Kašpar, Melichar a Baltazar přišli do Betléma pozdě a přesto se na ně nikdo nezlobil.

Připravte si: děti (na fotce nejsou, můžete použít své vlastní, jakékoliv, na věku a druhu nezáleží, s pomocí výrobu zvládnou i děti 2-3leté) a tyto pomůcky:

přeložený tužší papír jako základ, zlatý papír na koruny (můžete použít třeba i pevnější obal od čokolády), jakýkoliv zajímavý papír na šaty (my jsme použili náš už dříve vyrobený ruční papír), černou fixu, nůžky, lepidlo

Z papíru na šaty nechte děti vystřihnout dlouhý obdélník, z něj pak nastříhají trojúhelníky (klidně nepravidelné, nebojte) a jeden růžek trojúhelníku mírně odstřihnou, tam pak přijde „nasadit“ hlavička.

Z papiru na koruny opět začneme dlouhým obdélníkem, ten nastříháme na menší obdélníčky a do nich vystřiháme zářezy podle fotky. Pak dokončíme korunu vystřižením trojúhelníku v opačném směru.

Na přáníčko děti nakreslí tři hlavičky a pod ně přilepí šaty, nahoru pak korunky. Nakonec dokreslí ručičky a je hotovo. Christus Mansionem Benedicat 2012!