Dnes jsme s mamčou navšítivili město Turnov a rozhodně jsme udělaly dobře. Ráno jsme stihly slavnostní příjezd Albrechta z Valdštejna s doprovodem a slavnostní zahájení dobového tržitě, které jsme samozřejmě celé pečlivě prošly a nakoupily si nějaké drobnosti. Ve velkém stanu pak byli ukázky vinutí perlí, foukání, broušení apod. Samozřejmě jsem neodolala a pár vinutek a korálků zakoupila ,o)

Kolem dvanácté jsme zapadly do pizzérie daly si výborné těstovinky. Posilněny jsme se šly podívat do galerie granátu, kde nám moc ochotný pán odvyprávěl celou technologii a dokonce nám i pustil video. A to musím upozornit, že měl již hodinu po konci pracovní doby...,o) Dokonce jsme si mohly i pár granátků mezi obyčejnými kamínky najít a vzít domů.

Turnov

Poté jsme se ještě šly podívat na hudební vystoupení a přednášky o šermu. Když už nás to začalo zmáhat, šly jsme hledat muzeum. Nejdříve jsme se podívaly na krásné fotečky, potom nás čekala netradičný výstava gynekologických pomůcek z 19. století (brrrrr, ale některé byly vtipné). Pak jsme řádně prozkoumaly všechny minerály a kameny a také šperky z minulých ročníků Mezinárodního sympósia šperku. Bohužel jsem tam ty letošní nenašla, takže se chystám ještě do Jablonce.

Naštěstí bylo jen zamračeno a déšť nás nezastihl, takže dnešek jsme si pořádně užily. A jako správný korálkový maniak se těším do Jablonce...:o)