Moji milí fléroví,

přicházím Vám představit společný projekt flérových výtvarnic: snové, em.en., mi.ui, sasanky, atelierchae, amélky, jou jou, ilustratoria, lindart, juteuse, and... a natellky.

Ne náhodou je nás dvanáct a můj výběr není také náhodný, spíš intuitivní.

image

Delší dobu ve mě uzrávala myšlenka společného tvoření s několika šikovnými lidmi. Sedla jsem si tedy jednoho dne a rozeslala vybraným tvůrcům psaní tohoto znění:


Přicházím se skromným nápadem vytvořit společně autorský kalendář na rok 2011. Jeho téma se stále vyvíjí, ale první dvě jsou „femme fatale“ a „klíčení“. Propojení témat je jistě nasnadě, ale můj záměr je vkládat do kalendáře semínka rostlin, čili se přikláním k rozvinutí klíčení v propojení s životem, růstem, rostlinami, třeba i ženami... jedno jak, jak Vám to bude příjemné... Docela by bylo príma, kdybychom každou kalendářní stranu pojali jako ryze autorskou záležitost, tedy včetně grafiky číslené řady a názvu vybraného měsíce, psáno třeba ručně. Bylo by hezké si pro svůj list vymyslet třeba i nějaké povídání... ale nechtěla bych do námětů více zasahovat. Vlastně jsem jen chtěla říct, že bych byla ráda, kdybychom se sešli (nevěděla jsem ještě, že mezi námi nebude muž) nad společným užitečným projektem.
lindart

Děkuji Břichopáskovi za propůjčení názvu "klíčení".

Nyní bychom Vám rády představily den po dni vznik jednotlivých kalendářních listů. Čili v pátek 15.10. představí svou lednovou stranu snova, v sobotu únor em.en., v neděli březen mi.ui, duben sasanca, květen atelierchae, červen amélka, červenec jou jou, srpen illustratorium, září lindart, říjen and..., listopad juteuse a prosinec natellka. Těchto nadcházejících dvanáct dnů vyvrcholí 26.10. představením a prodejem hotového kalendáře, vydaného v omezeném nákladu 120 kusů. U každé z nás bude od té doby k prodeji 10 ks, prosím o trpělivost, na každého se jistě dostane ;-)

pátek 15.10. leden / snova

image

sobota 16.10. únor / em.en.

image

neděle 17.10. březen / mi.ui

image

pondělí 18.10. duben / sasanca

image

úterý 19.10. květen / atelierchae

image

středa 20.10. červen / amélka

image

čtvrtek 21.10. červenec / jou jou

image

pátek 22.10. srpen / ilustratorium

image

sobota 23.10. září / lindart

image

neděle 24.10. říjen / and...

image

pondělí 25.10. listopad / juteuse

image

úterý 26.10. prosinec / natellka

image

...a to je celé vyklíčené klíčení.

Část výtěžku z prodeje byla věnována na konto hvězdička

kde je možné sledovat výši konečné věnované částky.