Na konci roku často bilancujeme, co se nám ve starém roce povedlo nebo nepovedlo. I já teď přicházím s bilancí, která se ovšem netýká mě ;) ... řeč je o shrnutí, jak se nám dařilo v nedávné kočičí akci.

 

 

Jednalo se o charitativní akci Pro kočku II, kterou pořádal klub Zvíře v nouzi. V rámci ní jsme se snažili nashromáždit finance pro útulek Kočky sobě Svitavy a pro kočky v péči Kamily Pernické z Čeladné (Kamilky). S radostí můžu napsat, že jsme byli úspěšní, v dosavadní historii klubu byla tato akce dokonce ze všech nejúspěšnější.

Konkrétně se totiž podařilo prodat 228 ks zboží v celkové hodnotě 26.683 Kč! :)) 

 (Tato částka byla rozdělena rovným dílem.)

Samozřejmě, že nás moc potěšilo, že se akce tak vydařila a že jsme mohli kočkám v nouzi poslat potřebné penízky. A jaké byly reakce obdarovaných? To se můžete dočíst přímo tady:

 

 

Milí hodní lidičkové,

 

chci Vám všem - těm, co jste vyráběli, i těm, kdo jste kupovali – poděkovat za velký finanční příspěvek pro moje kočičky!

 
Nejen že mi udělal velkou radost, ale korunky jsou v tomto konání velice potřebné a vlastně pořád chybí...
O kočičky se starám už pár let, poskytuji dočasný domov těm, které ho nemají a následně jim hledám domovy nové. Což zní pěkně a jednoduše, praxe je ovšem trochu složitější. Většina kočiček přichází nemocná nebo týraná, ale i pro celkem zdravou kočičku je zátěž si zvyknout v novém prostředí, kde se musí vyrovnat nejen s dalšími kočkami, ale i nemocemi, protože chtě nechtě, všude, kde je soustředěno více koček pohromadě, se vyskytují zárodky chorob, které nezničíte běžnou či specializovanou desinfekcí. Takže se s nemocemi potýkám neustále a nejhorší je, že ani úmrtí se nám nevyhýbají, letos na podzim to pak bylo hodně smutné období. Člověk se snaží, pečuje, miluje a náhle stojí před skutečností, že život zvířete končí, ať dělá, co dělá. A pak dochází nejen fyzické síly, ale i psychické, vkrádají se otázky, proč vůbec tohle dělám... A bohužel, i veškeré léčení stojí korunky, nejen krmivo, stelivo. Kdo má doma nějaké zvířátko či přímo kočičku, ví, kolik stojí péče o ni, a když si tohle vynásobíte několika desítkami...


Byla jsem opravdu moc ráda, že jste mi na moje snažení tak štědře přispěli, neumím asi řádně poděkovat, ale věřte, že si toho nesmírně vážím. Nejen peněz, ale vůbec celé akce a vůle lidí pomáhat! 

Ať člověk chce sebevíc, není v jeho možnostech pomoci všem kočičkám. I mí blízcí mi neustále opakují, že všechny kočky světa nespasím. Svým způsobem mají pravdu, ale já odpovídám, že kdyby každý pomohl alespoň trochu, nebylo by tolik potřebných kočiček... A ta pomoc nemusí být zrovna v tom, že si vezmete domů kočičku, ale i taková, že pomůžete finančně těm, kdo se o to snaží ve větším měřítku. PROTO VÁM VŠEM MOC A JEŠTĚ VÍCE DĚKUJI!


Eva Pařízková, OS Kočky sobě Svitavy

 

 

 

Upřímně a z celého srdce děkuji všem, kteří přispěli v charitativní sbírce Pro kočku II, a tím pomohli opuštěným, lidmi odhozeným kočenkám od místního statku v Čeladné. Jsem nadšená a překvapená, jak velká částka se vybrala a zřejmě zde skládám jeden z největších díků ve svém životě.

Kočičky tak od vás dostaly šanci, že se výrazně zlepší kvalita jejich života. Po celou dobu, co jsem se začala o kočky tady starat, jsem jim poskytovala jen to opravdu nejnutnější, a to nejlevnější stravu, akutní ošetření a kastrace u kočiček (aby trápení nepokračovalo v podobě dalších, nově narozených a následně živořících koček). Na samém začátku bylo tady kočiček bezmála padesát, a při tomto počtu nelze udělat víc, než se omezit na to nejzákladnější.

Za vašeho přispění teď budu moci kočičkám nakoupit lepší a kvalitnější stravu, kterou doposud neznaly, dopřát jim i vitamíny, které nám možná pomohou lépe přečkat zimu. Dál bude možné dovolit si nasadit systematičtější a cílenější léčbu, která tady zatím při tom počtu prostě nebyla z finančních důvodů možná (i když pravdou je, že některým kočkám už bohužel nemůže kvůli dřívějšímu přežívání v těchto podmínkách pomoct). Před zimou tady v horách, která bývá delší a citelnější, je to i pro mě obrovská úleva od stresu z toho, že bych kočenky nemohla zabezpečit, neb jak už jsem psala, nemám žádný útulek, ani oficiální kočičí depozitum, je to jen má čistě dobrovolná činnost, kterou dělám sama při své velice časově náročné práci, na nic jiného už opravdu nezbývá čas.

Prakticky ale dělám totéž co třeba útulky, péče, odchyty, kastrace, ošetření, zajišťování adopce koček, osvěta v místním tisku atd. Chtěla jsem do konce roku založit OS na pomoc opuštěným zvířatům, aby se vše dostalo ještě o stupínek výše, ale zatím je to proces, který se stále vyvíjí, protože se doposud nesešli nadšenci, kteří by byli ochotni se časově omezit a pracovat nejen na OS samotném, ale hlavně s kočkami v terénu. Sama bohužel založit sdružení nemohu, to oficiálně nejde. Proto jakékoli informace o dění tady, o tom, na co byly peníze vynaloženy, bude zatím napsáno v mých blozích tady na Fleru. Děkuji za pochopení, opravdu nejsem zatím schopna udělat více, snad bude-li nás více a spojíme síly.

Všem, co přispěli a i jinak kočičky tady u nás podpořili ještě jednou veliké, srdečné díky a za kočičky posílám měkké, tlapičkové pohlazení :)

Děkují kočenky z Čeladné a Kamila Pernická od Kamilek:)

 


Tolik tedy od těch, kterým byla akce Pro kočku II určená. Na závěr bych i já chtěla upřímně poděkovat těm, kdo se akce zúčastnili a proměnili tak záměr pomoci ve skutečnost, veliké díky vám všem! Kéž se i v příštím roce najde dostatek lidí, kteří budou ochotní zvířatům v nouzi dál pomáhat.


Poznámka na úplný závěr - v současné době v našem klubu probíhá akce ve prospěch záchranných stanic - více informací ZDE. Akci jsme prodloužili do konce ledna, pokud se tedy ještě někdo bude chtít zapojit, má možnost. V následujících dnech budeme připravovat nejnovější akci, o které vas budeme včas informovat. Souhrnné informace o všech proběhlých akcích klubu jsou v případě zájmu k dispozici také v tomto blogu.

 

 

Váš klub Zvíře v nouzi