Malá kompaktní dřevopec na keramiku na Fleru

 

Měli bychom tu prodávat a nabízet jen vlastní práci. Vlastní nápady a kreativitu. Proto jsem vytvořil další krok na této cestě. Kromě výroby vlastních glazur, vlastních keramických hlín, těžby vlastních materiálů a výroby vlastních nástrojů, včetně dvou hrnčířských kruhů (nejraději ovšem dělám na SHIMPU RK3E, které všem doporučuji a rád i dodám), jsem si postavil i keramickou pec.

Hrnčířský kruh Shimpo RK - 3E
 

Teda pecí jsem postavil už povícero, ale tato se začala už i komerčně vyrábět. Jedná se o klasickou koncepci poklopových pecí, jen tato se otápí dřevem.

Návrh designu není nijaká kopie, tu se autorsky dá těžko vyprofilovat jako při keramické tvorbě samotné. A aby mohla být seriově vyráběna, musí zapadat do nějakého konceptu.

A jak mě to napadlo:?

 

Postavil jsem si už více pecí na výpal keramiky. Pálil v peci na 3litry, na 20litrů, 100litrů i kubík. Pálil v pecích na elektřinu, plyn, uhlí i dřevo. Pálil milíř i raku keramiku.

to vše je z jednoho výpalu této keramické pece

Nepálil jsem jen pece co jsem si postavil, ale i ty co jsem si koupil. Pálil jsem i spoustu pecí u mnoha kolegů a přátel.

A protože se pecím věnuji už drahně let nejen ze strany užívání, ale i prodeje, jak jste si na mé nabídce zboží mohli povšimnout., rozhodl jsem se udělat další krok.

Redukční plamen v keramické dřevopeci

Poskládal jsem pec, která se pomaličku dostává do komerční nabídky jedné renomované společnosti vyrábějící keramické pece. Veškeré produkty z jejich sortimentu jsem vám tu schopen nabídnout, jakožto jejich obchodní zástupce a konzultant vývoje.

fáze výpalu - přikládání do dřevopece

( S výpalem prototypu mi pomáhá bonsaiový keramik a dřevopalič Jirka Svačina )

Pec je kompaktní, snadno přenesitelná a relativně bezpečná. Je i docela poslušná, nato, že je dítě.

Je možno si domluvit i její vyzkoušení a nebo se přímo zůčastnit některého z dalších výpalů. V případě zájmu mne klidně kontaktujte tu na fleru. Jakoukoli nabídku na vybavení vám tu zpracuji, ale nechci tu dělat technickou sekci s tisíci nepřehlednými položkami.

 

mísa nejen kopletu 1300°C z ostřené kameniny

V následujících dnech tu zveřejním ve své nabídce i pár plodů z právě dokončeného prototypu.

Keramika se trofám si říci povedla. Výsledek je konkurenceschopný s dospělými dřevopecemi.

A co se do ní vešlo je na stole, docela dobrý, ne?

No a další počin o pecích je v předešlém blogu

https://www.fler.cz/blog/cernoraku-2016-35639

A jak to dopadne se dozvíte zase někdy příště.

tomas

Od hrnčíř v Zajímavosti, pozvánky | 8.10.2015 12:20
žádný komentář | to se mi líbí | přidat do oblíbených
2x přečteno

upravit příspěvek smazat příspěvek