Ráda bych Vám představila svůj další knižní výtvarný počin pro děti, který v těchto dnech vychází v nakladatelství Mladá Fronta.

http://www.kniha.cz/muj-prazdninovy-denik/d-70885/

 

Můj prázdninový deník

je knížečka věnovaná dětem, které rády zaznamenávají svoje zážitky do deníčků nebo zápisníčků, rády lepí, kreslí, vystřihují. Je to knížečka, která se lehce sbalí do batůžku, může provázet na prázdninových cestách, výletech a za jiným letním dobrodružstvím.

Podnětem k vytvoření prázdninového deníku byla malá dovolená, kterou jsme minulý rok absolvovali v Adršpachu a východních Čechách. Našim společníkem byl pracovní sešit postupně naplňovaný nákresy, vstupenkami a nejrůznějšími "trofejemi". Své zkušenosti jsem proto chtěla nabídnout i jiným dětem tak, aby si své zážity dokázaly zaznamenat jim srozumitelnou formou.

Deník obsahuje náměty pro šest prázdninových výletů: do města, za historickou památkou, dva výlety do přírody, k prarodičům a do ZOO. Každý výlet přináší inspiraci pro pozorování místa, náměty ke zkoumání prostředí, podněty k letním aktivitám. Najdete zde volné stránky určené pro zapisování, kreslení, lepení fotek nebo obrázků, je zde prostor pro plánky, nákresy, objevíte pexeso, labyrint, recept na koláč a další zábavu... . Některé listy jsou určené k vystřižení a k dalšímu logickému uspořádání.

 

Zde malá grafická upoutávka: