Všichni kdo rádi kameny, nás jistě dávno znají, takže blog tentokrát o nás nebude. Myslím, že je načase se podívat, co se s kameny děje pak, a že se toho děje hodně Překvapený.

Posíláme kamínky po celé republice a často i dál, aby se pak virtuálně vrátily na místo činu v podobě, nad kterou se mi často tají dech. Ne všechny kousky co uvidíte, byly určeny k prodeji, o to víc jsem ráda, že Vám je můžu ukázat.

Pojďte se spolu se mnou pokochat nad některými návraty ztracených "synů" ( no vždyť víte, že je máme jako děti...)

 

Tento ametyst v žule z Kojatína, od Anděliky, jsem sami nejen zpracovali, ale též i našli. Tomu říkám splynutí rokajlu s kamenem a navíc je to velice originální {#emotions_dlg.palec1}Překvapený!

 Modrý květ svému jménu dělá jenom čest Mrkající, a takto něžně kvítkově zaobalila Ločenický Vltavín.

že je LenkaK dobrák od kosti, to víme, ale co dělá z kostí, to mi hlava nebere...Překvapený, tady je Larimar přesně tam, kde by měl být ... bílé pláže Dominikánské republiky, korálové rybky, moře, slunce, dovolená ... proč ta rybka sakryš není moje? 

 

Jemné ruce Krenule, a její cit pro kamínkyŠlápnul vedle, vytvořily tuto něžnou, až secesní "postýlku" vzácnému Thulitu.

Aqua se s originalitou sobě vlatsní ujala mužského tématu, a pustila se do Býčího oka z JAR. Pojala to velmi zajímavě a navíc i vtipně. (možná znáte její božské sklo, ale kamínky taky stojí za pozornost!)

Medvědice, tato talentovaná kouzelnice s jehlou (a jejíž výrobky zrovna jako na potvoru nejsou na prodej) vytvořila toto neuvěřitelné dílo z chalcedonové růže z Mexika. Když jsem se ptala, jak dlouho to trvá, tak prý cca 18 hodin.. Překvapený

 

Koralinka, která by se spíš měla přejmenovat na Šutralinku miluje (nejen) Prehnity, (já taky). A tak si typicky velkoryse a po Koralinkovsku zpracovala tento kytičkový kousek. Já v něm tradičně vidím mořskou hvězdici Nevinný... tady je vidět, že potřebuju dovolenou... {#emotions_dlg.premyslim}Smějící se

Wippa je taky milovnice kamení a rokajlu, a tak tento ametyst putoval z Bolívie k nám, a poté co jsme mu dali oblý tvar, přestěhoval se až na Slovensko, kde se z něj stal tento kouzelný náhrdelník.

 

Zde vidíte, jak pravý ruský nefrit od Hex nenápadně "zandělovatěl" Ten na to prostě čekal!

 

Měď s čímkoliv zeleným vypadá prostě skvěle, a to dobře ví Plyšperk... co naplat, tomu Peruánskému serpentinitu to v novém kabátku vážně sekne! A  koukám, že nejen my máme všude velbloudy Smějící seMrkající

 

A prstýnek jsme tu dneska ještě neměli... jeden  fešák v podání Nikolky.Sch, s naším růčo vyrobeným labradoritovým placáčkem

Tohle je vyloženě terapeuticky kráný kousek. Ač dnešní, přesto téměř secesní.  Smaragdový fluorit v podání Therapy

Sol.d.c.  je tvůrkyně, jíž si taky s nikým nespletete,  a protože miluje modré šutry, obléká je do slušivých kabátků, jako třeba tento surový kyanit.

Čarokrása čaroitů z Jakutska... a v případě Justky, která na co šáhne, to jako když pozlatí , není žádné překvapení.{#emotions_dlg.rose2}

Tucne je  zástupkyně drátenického řemesla, ale rozhodně jej povýšila na umění.  Ty hranaté drátky jsou prostě cool!

Pravý, surový Měsíční kámen - adulár v podání Tucne, jako stvořený pro Filipojakubskou noc.

 

Všestranně šikovná KamilaL, prozměnu  krásně obšila velký červený jaspis. Myslím, že ty barvy opravdu vychytala!


 

A  tady je přírodní Citrín z Konga od Vini, i ten je jen na koukání, myslím, že ho nedá Smějící se

Je to jen nepatrný zlomek, co šikovné české, moravské a slovenské baby dokážou, ale i tak jsem ráda, že jsem se mohla o tuto parádu podělit.

PS kdybyste potřebovali kamínek, víte kam juknout Mrkající