Pro ty, kteří pracují s vlnou, ale i pro mnoho dalších, je značka „Ashford“ velice známá.  V květnu tohoto roku navštívil Prahu pan Richard Ashford – syn zakladatele a současný majitel společnosti.  Díky Daniele Linhartové jsem měla štěstí se s ním seznámit osobně.

 

Překvapilo mě, jak skromný a sympatický může být šéf firmy, která dodává své výrobky skoro do všech kontinentů světa (jen u Antarktidy nejsem zcela jista - i když viděla jsem fotku, na které tučňáci obklopili ashfordovský kolovrátek)

 

Pan Ashford se aktivně zúčastnil akce Prahy 5 a.s. a Svazu chovatelů ovci a koz (SCHOK) na Smíchově, která letos byla opravdu multikulturní: zjistilo se že účastníci pocházejí nejen z Česka, ale také ze Slovenska, Chorvatska, Ruska a dokonce i s Nového Zélandu.

 

Uměl všechno, na co sáhl (o tom jsem se přesvědčila i další den). Ukazoval a učil jak pracovat s vlnou všem zájemcům.  

 

Další den jsme se potkali na návštěvě u Daniely Linhartové. Byli jsme pozvané do nového krámku paní Linhartové na Žižkově. Musím dodat, že nikdy jsem neviděla a nenakupovala hobby-materiál v tak luxusním prostředí.


Bylo to přátelské setkání lidí, kteří mají společnou lásku k vlně a bylo o čem mluvit.

 

Krom toho, domácí cukroví od kamarádky pani Linhartové bylo vynikající!{#emotions_dlg.palec1}

Většina uživatelů výrobků „Ashford“ jsou ženy (aspoň já si to myslím) a vypadá to, že pan Ashford to také ví a těší ho to Usmívající se

Nikdy před tím se mi nepodařilo osedlat kolovrátek: buď správně pracovaly ruce, nebo nohy – ale obojí dohromady – tak to mi nešlo. Pan Ashford mi ale nabídl si vyzkoušet elektrický kolovrátek, to byla jiná a hned se mi to v rukou rozjelo.

 

Když už si ruce zvykly na tuto činnost, přesedlala jsem na klasický kolovrat a mohla jsem zapojit do práce i nohy. Takže večer jsem odcházela s klubíčkem příze, kterou jsem sama upředla – asi si jí dám pod sklo.


Byl to pěkný den a jsem vděčná Daniele, že mě pozvala a umožnila mi tak strávit čas mezi skvělými lidmi.