Jeden takový sršeň „s andělskými křídly“ (=překlad originálního názvu značky Yellow.Jacket.Angel) se totiž po České republice (a především po Praze) již nějaký čas pohybuje. Že jste ho ještě neviděli? Nevěřím... je jedinečný, krásný, nadaný, rozdává radost a nadšení na všechny strany, rozhodně není jedovatý a tohle všechno dělá s láskou.

28.7. 2010 06:21:46 | móda | Charlotte

Nechme se bodnout sršněm s andělskými křídly Yellow.Jacket.Angel a probuďme se ve šperkařském nebi!


Kdo je Yellow.Jacket.Angel?

Je to Anna Hanzálková, slečna, jejíž ruce, srdce i nadání tíhne a vždy tíhlo k výrobě šperků. Je pravda, že šperky dnes vyrábí každý, kdo má korálky a nějakou šňůrku. Ale ruku na srdce - koho zajímají šperky, které nosí 90% hippie slečen s batikovanými sukněmi? My chceme originalitu a styl. A Anna nám jej nabízí na stříbrném podnose.

Proč?

Ne, skutečně tu nehovoříme o snímku Proč, který byl kdoví proč natočen JNezajímá nás, proč si Anna říká Yellow.Yacket.Angel a o jejích aktivitách, které nesouvisí s její tvorbou, si popovídáme třeba někdy jindy. Nás zajímá, proč Anna dělá to, co dělá.

Anna: „Klišé? Nevím, každopádně už odmala jsem tíhla k tomu, že jsem si navlékala metry korálků, pletla náramky přátelství :))), šila na panenky, šila na sebe, bohužel někdy někde v pubertě jsem ty korálky a náramky přátelství přetrhla a k další tvorbě hledala cestu poměrně dlouho. Naštěstí jsem před více jak 4 roky zašla na Code:Mode, tehdy se jmenoval snad Prague Free Fashion Weekend, kde jsem poprvé zahlédla šperky z fima, několik týdnů na to už dostávaly kamarádky první naušky k Vánocům. Od té doby zkouším pořád nové materiály, techniky a vlastně bez tvorby už ani nedokážu existovat.“

Jak?

Já kdybych měla začít vyrábět šperky, vypadalo by to nejspíš jako groteska na oblíbený večerníček Pat a Mat. Anna má ale své fígle, svůj styl a také materiál, kterým se odlišuje natolik, že jsme si nemohli pomoct neoslovit ji a nenapsat o ní článek. Takže jak ta výroba probíhá a jak dlouho trvá výroba jedněch náušnic?

Anna: „Samozřejmě je to tak trochu moje know-how ;), ale jak jsem již zmínila, nejvíce pracuji s fimem, což je polymerová hmota podobná moduritu, pracuje se s ní ale mnohem lépe a je mnohem trvanlivější. Lidé se bojí, že popraská, vybledne atd., ale nemusíte mít žádný strach, testovala jsem ho v nejrůznějších situacích :))). Fimo je hodně rozšířený materiál, proto jsem se pokusila najít svůj vlastní styl, což se mi doufám povedlo :-). A výroba jednoho páru naušek trvá tak 30 - 40 min. čistého času od návrhu přes vytvarování hmoty, upečení, ozdobení, až po výslednou kompletaci, ale s jistotou Ti to nepovím :-).“

Zač?

Tak jo, víme, že Anna opravdu umí a že šperky, které vyrábí ona, opravdu jinde nepořídíme (dokud nějaký zoufalec nezačne kopírovat její styl a vydávat jej za vlastní - což je hojně k vidění :-). Takže kde jsou šperky k sehnání, kolik za ně zaplatím a můžu si i sama vybrat tvar a barvu toho, co chci mít na krku?

Anna: „Vedle různých akcí typu Code:Mode, nebo například srpnového festivalu HipHop Kemp, tak jsou v tuto chvíli moje výrobky ke koupi v PourPouru na Jiřího z Poděbrad a v obchůdku Modes Robes v Plzni, brzy se snad výběr míst rozroste :-). Samozřejmě jde objednávat i online na Facebooku, Fleru, či rovnou přes mail.

Ceny se pohybují různě, především dle typu materiálu, vedle fima totiž vyrábím šperky také z plastu, látek, či filcu. Pořídit si u mě můžete ale naušničky, či brože od cca 120,- do 300,-, náhrdelníky od 250,- do 450,- a dále různé sety, kde hodnota nepřesáhne 600,-. Každopádně horkou novinkou jsou nyní i prsteny, které u mě pořídíte za 380,-.“

Nač?

Tak už asi víme všechno. Ale mně to nestačí. Kam se hodí šperky, které Anna vyrábí? Mohu s tím vyrazit na společenskou událost, do práce nebo jen tak do města na nákupy? A co barvy oblečení? Preferuje Anna hodně barev nebo volí raději decentní oblečení a zářivě barevné šperky?

Anna: „Za ty roky, co vyrábím šperky, jsem měla zakázky pro různé příležitosti - jen tak doladit outfit, protože si slečna koupila nové triko, boty, kabelku a nic se jí k tomu nehodilo, nebo doladit plesové šaty, dokonce jsem ozdobila i jednu nevěstu. Moje šperky si kupují ženy všech možných věkových kategorií na běžné nošení, do práce, na mejdan, kamkoliv :-).

A barvy?! - rozhodně se jich nebojím a poměrně experimentuji, ale mám ráda i jednoduché kombinace, které sama u šperků převážně preferuji, ale je pravda, že jim většinou dodám takovou tu „třešinku na dortu“, stačí malý detail a i bílá nebo černá se hned rozzáří.“

Most Wanted!!!!

Code:Mode, 31.7. - 1.8.2010, Střelecký ostrov. Most Wanted je rozhodně stánek Yellow.Jacket.Angel. Uvítá vás zde skutečný anděl s úsměvem od ucha k uchu, který vám poradí, co vám bude nejvíc slušet. Na jarním Code:Mode se nám ukázala v andělských křídlech, ale vzhledem ke složitější dopravě na ostrov se musíme nechat překvapit, co si pro nás Anička připraví. My jí fandíme a rozhodně o ní ještě hodně uslyšíme!

Anna: „Těším se na vás!!“

Linky: