Narodila jsem se před čtyřicetičtyřmi lety v Ústí nad Orlicí v podhůří Olických hor.
Po základní škole, jsem se vydala studovat SEŠ v Chocni, kde mi definitivně došlo, že další studium, nebo práce v kanceláři, nejsou opravdu pro mě.

Měla jsem potřebu pracovat rukama-něco vytvářet a pokud možno být, co nejméně závislá na rodičích, společnosti atd..
Při prázdninové brigádě jsem se začala poohlížet po možných rekvalifikacích, netrvalo dlouho a intuitivně jsem si zvolila rekvalifikaci na zlatníci (i když k tak drahému kovu měla tenkrát sotva vztah!

Náhoda tomu přála a ještě tentýž měsíc vyšel v místním tisku inzerát zdejší zlatnice, že přijme někoho na vyučení, nebo zaučení.  Naše polupráce se zlatnicí Janou Salabovou započala hned po první schůzce...Jana mě znala již z předešlé docházky na zdejší ZUŠ výtvarného oboru.


Od roku 1992 do 1998 jsem se řemeslu učila v této zlatnické dílně a po šesti letech jsem se mohla osamostatnit. Tuto příležitost jsem ihned využila a vydala se na nejistou dráhu soukromého podnikání, ale s vidinou nezávislé tvorby dle svých nápadů.

Prosadit neotřelé nápady v návrzích šperků z drahých kovů v devadesátých letech nebylo jednoduché. (zlatnictví zde mělo dost "pevné" mantinely a tradici).

V roce 2003 jsem se navíc rozhodla odstěhovat ještě blíže k přírodě (Heroltice-malá vesnice na rozhanní Orlických hor a Jeseníků).
Zdejší krajina a životní prostředí bohatě ovlivnili mojí tvorbu.

V tomto období jsem začala spolupracovat s brněnskou módní návrhářkou Silvií Škráškovou. Spolupráce s ní mi dala celistvější přehled o módě a módním designu vůbec. V Brně jsem se účastnila řady módních přehlídek i performancí, několikrát se účastnila veletrhu Styl-Kabo a obdobného festivalu v Petrohradu.

Své šperky nabízím také v galeriích po celé ČR.

Od roku 2008 jsem bydlela Praze, kde jsem se  snažila zaujmout svými neokázale elegantními šperky širší veřejnost.....

Před měsícem jsme se však z Prahy opět odstěhovali, tentokrát objevovat krásy Podkrkonoší, Českého Ráje a Jizerek...do Bozkova.