Tak jsem neodolal a musím se s vámi podělit o opravdovou chuťovku
Včera jsem pekl kachnu celkem 13 hodin (tedy přes noc) podle receptu z Apetitu.
A zkrátka rčení "kdo si počká, ten se dočká" se opravdu potvrdilo. Moje celá rodina se jen oblizovala a také jsem se dočkal nevídané pochvaly .
Tak zde je slíbený recept:
Kachnu omyjte a osušte. Poté můžete odřezat přebytečný tuk a důsledně ji osolte jak zvenku, tak také uvnitř (a do všech záhybů). Poté ji posypte kmínem, vložte do pekáče, trošku podlejte vodou a přiklopte. Takto pečte 7 hodin na 90°C a poté dalších 5 hodin na 120°C stále přiklopenou bez jakéhokoliv zásahu dovnitř pekáče. Nakonec pekáč odklopte a pečte 1 hodinu. Můžete zvýšit teplotu nebo dát kachnu pod gril. Můžete ji také na tuto poslední hodinu pomazat medem.
Výsledek stojí opravdu za to. Dobrou chuť
Poslední tip - po schládnutí je výtečné namazat si zbylou šťávu se sádlem na chleba