"Dost hustý" odvětil syn Modrého květu na otázku, co říká na naši akci. A samozřejmě nebyl jediný z naších blízkých, kdo na naši akci nějak reagoval. Usmívající se

Pojďte se tedy nyní podívat, jak naše měsíční tvoření poznamenalo naše domácnosti a náš všední život a budiž tento Blog věnován našim drahým polovičkám a všem našim miláčkům, kteří s námi museli naše prstenové šílenství vydržet.

Velké dobrodružství bylo pro někoho samotné vkládání prstenů. Pravidlo bylo, každý den prsten dokončit a vložit foto do klubové diskuze, ať jste kdekoliv. Tedy třeba i na dovolené. Pomyslný "metál" za zdárné absolvování polních podmínek by si z akce odnesla ojásek, která prsteny tvořila a obrázky zasílala dokonce až ze slunné Itálie - z Alba Adriatica. Někdo si k moři bere věci na rekreaci, ojásek si vzala minidílnu a notebook:

image

I ti, co byli dočasně bez přístupu k internetu, si vkládání museli nějak zajistit.

Jedna z těch, kdo toto martyrium okusil, byla Abraka Gabra, která na jarmarku fotila mobilem kolegyně, foto posílala MMSkou na mobil mně a já za ní vkládala. Abraka také dohnala k naprosté dokonalosti problém s tvorbou prstenů v provizorních polních podmínkách:

"Vlastně jsem zapojila i manžela, když jsem neměla čas a díky tomu ani chuť něco stvořit. Navrhl mi tehdá (podle mě úplně nejlepší prsten z mé týdenní kolekce): "Prsten jaký svět neviděl". Ten den to byla má záchrana - jediným mým úkolem bylo vyfotit ho :-) No a protože jsem byla z celé té prstýnkové akce tak zblblá a neustále doma sondovala z čeho bych mohla prsten vyrobit, řešila jsem materiály a mluvila o tom i s dětmi, stalo se, že mě starší dcerka zavolala když její sestra jedla chleba s vejci. Navlékla si totiž bílek na prst a prstýnek byl na světě. Takže se dá s trochou nadsázky říct, že u nás tvořila celá rodina :)"

image image

Nicméně improvizací se v naší akci dalo najít víc než dost - velkým zdrojem improvizací byla např. i houbařská sezóna:

image image image

AgrafaART Kamegwyn KB šperky

a samozřejmě opomenuta nebyla ani květena:

imageimage

AgrafaART Tereza O.

imageimage

carraro Lebandurka

Sem tam něco vzniklo při vaření:

image

Vesellenka

A jeden velmi atypický prsten vznikl také přímo po vernisáži naší výstavy:

image

Našeho tvoření se účastnilo rozličným způsobem i domácí zvířectvo.

Peral měla k dispozici chlupatou modelku:

image

U carraro došlo k pokusu o sabotáž:

image

Někdy zvířátka posloužila i za zdroj materiálu:

imageimage

Jar23

imageimage

Tereza O.

Tereza ovšem dokázala materiál vytěžit i ze svého manžela. Díky tomuto prstenu se může pyšnit tím, že má manžela omotaného okolo prstu nejen obrazně, ale doslova:

image

Na tvorbu měly vliv i různé nemoci a zranění - a že jich nebylo málo - ale ani ty neomlouvaly. Někdo tak tvořil se slzou v oku, někdo svoje zranění chytře využil:

image

eMKa meets polymer

Své by mohla vyprávět i sol.d.c :

"někdy v první polovině tvoření jsem se přistihla, jak ráno v půl čtvrté sedím v kuchyni s ochrnutou polovinou obličeje, v šátku proti průvanu a listem z pilky se pokouším přeříznout dřevěný trn, na který se mi připekl prsten a nešel sundat...V ten moment mi došlo, že jsem schopná téměř všeho:-) "

 

Největší kapitolou ovšem samozřejmě byly naše drahé polovičky a případně potomci, kteří byli měsíc denodenně konfrontováni tím, že maminka/manželka/přítelkyně si usmyslela spolu s nějakým virtuálním babincem dělat denně prstýnek.

Pojďme tedy nyní na malou prohlídku našich pracovišť, kde všechna ta paráda vznikala a pobavme se tím, co si kdo u toho svého prstýnkování občas vyslechl.Usmívající se

 

agrafaART

děti při vysypávání koše z pokojíčku:

syn (11): počkej, nevyhazuj to!!!

dcera (7): a to jako proč?

syn: mámě na prstýnky!

image

jiný den, syn: už máš denní prsten? dcera: jo má, sebrala mi na to bužírku...

image

Aqua Tiffany

volám na patologii:

Holky došly mi zkumavky a my máme jenom plastový. Nemáte ještě pár?

No jasně, přijeď si. Na co je potřebuješ?

Na prstýnek

Na co?

Na prstýnek

Hm, a mrtvolu na výzdobu nechceš?

image

eMKa meets polymer

Protože musím poslední dobou pracovat na kuchyňském pracovním stole, spolubydlící se (krom obligátní řečnické otázky: kdy už tohle skončí?!) ptají hlavně: "můžeš mi říct, jak a kde si mám "sám" ohřát oběd???" Smějící se

a jiná hláška: "teda celý měsíc s tebou nebyla řeč, ale aspoň na ten fotbal se dalo dívat v klidu" {#emotions_dlg.rehot}

image

JOAN ATELIER

jakej máš v plánu dneska?

žádnej, včera jsme skončily...

aha... a to jako úplně...?

no úplně...

aha...tak to bys mohla večer uvařit alespoň polívku...Nevinný

image

KB šperky

ON: (smutně) "...tady jsem míval takový pěkný místečko..."(a kouká na "svoje" křeslo, které už taky zokupovaly krabice, krabičky a tácky s materiálem a věcmi souvisejícími s prstýnkováním)

image

Lebandurka

manžel: „ Mě prstýnky nevadí, mě vadí že jsi nepoužitelná tady.“ (S významným pohledem poklepe na postel - ale představte si to: Do jedné hodiny po půlnoci na mě při vědomí nepočkal ! Tak čemu se pak diví ??? Smějící se)

image

martapa

Ty dnes nejdeš dělat prsten?

Ne, včera už to skončilo.

Tak to půjdeš zase do ložnice zaráz se mnou? Šlápnul vedle

image

Modrý květ

Syn: Dost hustý! {#emotions_dlg.palec1}

image

ojásek

šla jsem do dílny se slovy, že jdu chystat prsten. Manžel s vytřešněným zrakem  odpovídá- "vždyť jsi říkala, že už Ti to skončilo nebo ses zas někam přihlásila?"  Překvapený No, ten jeho výraz hovořil za vše.S vyplazeným jazykem

image

SH-šperky

"A to je jako chceš teď prodat, jo? No tě prdy..."

image

Vesellenka

Jednou večer, když jsem zrovna šila některý prstýnek, ke mně přišel můj muž a ač výtvarným uměním, řemeslem nebo nedej bože prsteny nepolíbený mi říká: "Nastav ruku!". Koukla jsem na něj, potutelně se usmíval, tak jsem tedy nastavila ruku a on vytvořil svůj první a asi poslední prsten. A pak se zeptal: "Prosím tě - kdy tohleto skončí?"

image

image

zanky

Doma to berou jako normální, že maminka zase blázní - kdo si hraje, nezlobí a dá ostatním pokoj s nějakou další prací Usmívající se

image

A do svých dílen a pracovních koutků vás ještě zvou:

Ateliér Stopa

image

Beriv:

image

Jitka Studénková:

image

S-Ilona:

image

saturnin:

image

Yana:

image image

Jak teď asi tušíte, dělat prsten denně bylo fakt "hustý" - ale taky dobrodružné, zábavné a inspirující a tak si dovolím za všechny prohlásit, že kdo se zapojil, určitě nelitoval, ať už vydržel pár dní nebo celý měsíc.

A každý si zaslouží uznání - minimálně za kuráž!

{#emotions_dlg.palec1}

Další blogy z naší akce:

Vyhlašovací blog: https://www.fler.cz/blog/ring-a-day-na-fleru-24683

Týden první: https://www.fler.cz/blog/prsten-denne-tyden-prvni-24853

Týden druhý: https://www.fler.cz/blog/prsten-denne-tyden-druhy-25008

Týden třetí: https://www.fler.cz/blog/prsten-denne-tyden-treti-25125

Týden čtvrtý: https://www.fler.cz/blog/prsten-denne-tyden-ctvrty-posledni-25239

Výstava: https://www.fler.cz/blog/prsten-denne-vystava-25090

Prodejní blog: https://www.fler.cz/blog/prsten-denne-prstynky-v-prodeji-25331

Úvodní foto: Peral