Už necelé tři týdny máte možnost prostřednictvím našich Blogů a Fotogalerií sledovat naše snažení, které spočívá v předsevzetí vyrobit jeden prsten denně po dobu jednoho měsíce.

Mnohé z nás už dokázaly překvapit jak samy sebe, tak i druhé, a jelikož jsme na svoje kulaté dětičky náležitě hrdé, rozhodly jsme se využít možnost prezentovat některé naše výtvory na malé společné výstavce. Za podporu děkujeme Fleru a Kateřině Ebelové, majitelce Galerie Scarabeus v Praze.

image

Jak jste si na pozvánce mohli všimnout, vernisáž proběhla ve středu, a my bychom se teď s vámi rádi podělily o ten zážitek.

Naše prstýnky se zabydlely ve dvou vitrínkách a společnost jim dělá svými překrásnými plstěnými výtvory hlavní aktérka této společné expozice, Kateřina Koršun, kterou na Fleru můžete znát jako Vixi.

image

Téma Kateřininy výstavy je Toskánsko - především jeho krajina, kterou Kateřina zachytila na velkoformátových fotografiích a kterou se nechává inspirovat, když vytváří z vlny a jiných přírodních materiálů bohaté struktury svých oděvů a výtvarných děl.

image

image

image

Strukturu materiálu je určitě lepší vidět na vlastní oči a proto, pokud si chcete odpočinout v konejšivém prostředí plném přírodních barev, bude tato výstava přesně pro vás.

Co ovšem už neuvidíte, je malá módní přehlídka, kterou pro své návštěvníky na vernisáži Kateřina připravila.

image image

image

A zde už sama půvabná a usměvavá autorka spolu se svými modelkami:

image

Kateřina sklidila zasloužené ovace a od nás velký dík za to, že nám umožnila se s našimi prstýnky k její výstavě přidat.

Už jste jistě zvědaví, jaké pozornosti se dostalo nám.

Musím se neskromně pochlubit, že větší, než jsme čekaly. Celý projekt vzbudil velký zájem a návštěvníci nešetřili všetečnými dotazy. Bylo patrné, že i kdybychom si troufli na velkou samostatnou výstavu celého našeho projektu, své diváky by si snadno našla.

Takže pokud se chcete i vy na vlastní oči podívat na některé výsledky našeho každodenního snažení, jste srdečně zváni. Věřte, že ve skutečnosti totiž prstýnky vypadají trochu jinak než fotkách a všechny jsme se nezávisle na sobě shodly na tom, že ve skutečnosti jsou vždy jemnější a zajímavější než jak je známe ze svých obrazovek.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image image

Do výstavky se zapojilo 22 tvůrkyň:

agrafaARTAqua TiffanyAteliér StopaDagJitka StudénkováKamegwynKaterinela,

KB šperkykeitiLebandurkamartapamatamityMelvysModrý květRenda 77,

S-IlonaSangueterresaturninsimonahVesellenkaYanazanky.

Naši práci, i práci ostatních šperkařek, které se na výstavě sice nepodílely, ale jinak pilně tvoří s námi, si můžete prohlédnout v našich týdenních blozích:

https://www.fler.cz/blog/prsten-denne-tyden-prvni-24853

https://www.fler.cz/blog/prsten-denne-tyden-druhy-25008

https://www.fler.cz/blog/prsten-denne-tyden-treti-25125

https://www.fler.cz/blog/prsten-denne-tyden-ctvrty-posledni-25239

Těšte se už po víkendu na blog třetí - předposlední.