Jihočeský klub - ZDE - sdružuje všechny nakupující a prodávající, které spojuje Fler a místo bydliště v Jižních Čechách. Na povinnosti nenáročný klub slouží k výměně informací, tipů na regionální akce, nalézání přátel se stejnými zájmy v blízkém okolí a dále k pořádání srazů. V tomto ohledu se musíme pochválit, srazíkování se nám daří. ZDE najdete krátkou reportáž z prvního srazu na podzim 2008. Jarní sraz už mám konečně vložený zde a už se konalo další kolo, tentokrát sraz v úzkém kruhu skororodinném a s tématickou náplní "pokus vytvořit pod vedením leni skleněný korálek".  

Hamr nám bohužel vyplavila velká voda a i kvůli zázemí pro opět přítomné a všudypřítomné děti jsme se setkaly opět v mateřském centru Máj v Českých Budějovicích, kde nám udělala  patchworkovou atmosféru Venda K . Po základní instruktáži jsme se mohly vrhnout do víru vinutí.

 

 

Protože jsme se šly vlastně jen podívat a pohrát si, měly jsme jen jeden kahan. Zbytek osazenstva seděl okolo a hypnotizovaně sledoval fascinující proces tání skla a proměny tyče v korálek. Od devíti do rána do půl jedenácté večer, vážení přátelé. 

výsledek:

nebo tak třeba jinak - Vendulčina druhá a třetí vinutka v životě

 

Odpoledne MojeM  donesla nádobíčko na techniku tiffany, takže jsme se ještě stihly nažhavit v další variantě. Také převážně nevážně, to jen tak, z čiré radosti z pokoušení a osahávání nových možností.

 

a další kolo vinutí... (povšimněte si tiffany šperku na krku ;-) )

POHODA

 

Na podzim zase ahoj při velkém jihočeském srazu, těším se už teď.

 

Fotky dodala Di.Ma , tímto jí vyslovujeme dík před nastoupeným Flerem