...rádi pokračujeme ve foto vyprávění z našich cest. Tentokrát Rumunsko. Je to cesta, kterou jsme podnikli už v roce 2010, ale stále na to vzpomínáme. Vyjeli jsme na dva měsíce s našimi malými kluky v naší dodávce. Přes Rumunsko, Bulharsko do Turecka. Začneme tedy Rumunskem, které máme moc rádi : ))

Jeli jsme do Transylvanie, přes pohoří Apuseni. Kde jsme po prašných cestách jeli mezi volně se pasoucími koňmi a mraky prachu...

image

image

.....jedna z cestovních umyváren : ))

image

okraj malé vesničky Valea Vadului /pohoří Apuseni/

image

Kouzelná vesnice Rimetea (Torocko). Zachovalá vesnická architektura. Super atmosféra.

image

časté místo našich zastávek po cestě, pískoviště : )

image

klidný podvečer, nad vsí Rimetea

image

pohled na masiv TRASCAU nad vsí Rimetea

image

vjezd do soutěsky VALISOAREI

image

Cestou východním směrem do oblasti opevněných kostelů, v bývalých Saských vesnicích, jsme navštívili úžasně fotogenické město Sighisoara. Rodiště Vlada Napichovače (Dracula). Město, stejně jako okolí bylo původně německé - a je to hodně vidět.

image

Potom jsme objeli několik těch úžasných kostelů v zapadlých vesnicích. Kromě jednoho se neplatí žádný vstup. Přístup je volný. Můžete vyjít do věže ke zvonům, vše si osahat. To by se jinde v Evropě nestalo. Na druhou stranu je to dost ve špatném stavu.

kostely Biertan, Viscri, Iacobeni, Bradeni, Stejarisu....

image

image

image

image

image

Rumunsko je země s úžasnou krajinou, historií a bezprostředními lidmi. Kde se člověk nemusí prodírat mezi davy organizovaných zájezdů. Je to turistika trochu proti proudu. Spali jsme v autě na horských pastvinách i mezi auty na sídlištích, ale nikdy se nám nic nestalo a strach jsme neměli.

image

 

...no a dál jsme jeli směr Brašov, Bukurešť k Dunaji směr Bulharské hranice, ale o tom zase příště, jestli Vás to bude zajímat : )))

Díky za pozornost!