Dnes jsem měla telefonát od paní Vlčkové - produkční z televize Prima, která u nás se mnou a synem natáčela reportáž do pořadu Soukromá dramata, že pokud se nestane nic nepředvídaného, měla by se reportáž o nás vysílat zítra 29.11.2011 večer po 21. hodině. (Informace pro ty, které to zajímá.)

Natočeno bylo spousta materiálu. Stejně tak spousta i z natočeného se tam nevešlo, takže jsem sama zvědavá, co z toho nakonec vznikne. Paní Vlčková tvrdí, že všem, kteří reportáž při schvalování viděli, se moc líbila a počítají i s pokračováním a sledováním, jak se příběh vyvíjí dál. Tak snad to nevyzní jen jako bulvární senzace. Pokud ano, nebylo to mým cílem.

Chtěla jsem poukázat na situaci ve státě, kde není dostatek míst v ústavech pro mentálně postižené. A pro ty problémové či náročnější na péči nejsou vůbec žádné šance na umístění. Odvážná myšlenka, že by se mi třeba po odvysílání ozval nějaký ústav, kde by byli ochotni se o mého syna postarat, je spíše z oblasti sci-fi. Ale můj nezdolný optimismus se nevzdává a naděje umírá poslední.

Takže jsem sama zvědavá, co v televizi uvidím a zítra případně okomentuji.

Vendula Hrabáková