Určitě jste již slyšeli, že ke každému astrologickému znamení se hodí různé kameny, které svou energií doplňují nebo zesilují charakteristické znaky znamení. Že mohou ovlivnit psychiku nebo zdravotní stav člověka. Ideální je, když si každý vybere kámen sám podle toho, jak se mu líbí a jak ho osloví. Co když ale nastane situace, že chcete někomu darovat šperk s kamenem a nevíte jaký vybrat? V tomto případě by vám mohl pomoci tento blog.

V blogu Vám nabízíme seznam kamenů souvisejících s jednotlivými znameními (tentokrát to jsou Ryby) a nabídneme Vám výrobky členek klubu Tvoříme šperky z cínu, jež jsou osazeny kameny vhodnými pro toto znamení. Pokud si ze šperků nevyberete, můžete jednotlivé šperkařky oslovit, zda mají kámen, jenž by Vám vyhovoval a jestli pro Vás mohou vyrobit nějaký šperk. Ale ne všechny kameny jsou lehce dostupné jak fyzicky, tak finančně ... Ale to už je věc domluvy :-).

 

Ryby (latinsky Pisces) cca 20. února - 20. března

zde  si můžete ověřit polohu Slunce při Vašem narození

 

Znamení Ryb je dvanácté, tudíž poslední znamení zvěrokruhu. To ale neznamená, že by lidé, kteří se narodili v tomto znamení, byli ve svých zaměstnáních nebo koníčcích na posledním místě. Ryby patří mezi vodní znamení. Vládcem je Jupiter a Neptun. Mezi hlavní vlastnosti ryb patří ochota pomoci a romantičnost, mezi negativní však patří sebepodceňování a neschopnost odhadnout, že jsou využíváni a zneužíváni. Souvztažný kov je cín (Úsměv); mezi barvy se zařazují fialová, zelená a modrá.

Legenda

Podle legendy si Afrodita hrála se svým synem Érosem na březích Eufratu a Tigridu. Hrozivý Tyfón je chtěl unést. Afrodita s Érosem se vrhli do vody a bůh vodstva Neptun je proměnil v ryby, aby byli v bezpečí v jeho říši. Lidé v tomto znamení jsou pověstní touhou milovat a chutí k milostným hrátkám.

 

Minerály vhodné pro znamení RYB

Akvamarín,  turmalín,  ametyst,  jaspis,  spodumen,  olivín,  jadeit,  měsíční kámen,  labradorit,  sugilit,  mléčně bílý a drahý opál,  lapis-lazuli,  tyrkys, fluorit,  perly,  křemen s vrostlicemi rutilu,  chryzopras,  zelený ryolit,  stříbřitý obsidián,  meteoritické železo.

Charakteristiku a vzhled kamenů si můžete zjistit např. na těchto stránkách Nefertitis.cz

 

Zde jsou šperky, jež obsahují některé z těchto kamenů a jsou v nabídce členek klubu Tvoříme šperky z cínu. Kliknutím na obrázek se dostanete na prodejní stránku.

 

AMETYST

Ametystový          

TURMALÍN

Náhrdelník s černým turmalínem

 MĚSÍČNÍ KÁMEN

    

 LABRADORIT

Labradoritové opevnění            

    

  TYRKYS

Tyrkys         

 JASPIS

          

    

 PERLY

     

 LAPIS LAZULI

 

AKVAMARÍN

         

 CHRYZOPRAS

OLIVÍN

    

FLUORIT

    

JADEIT

 

A poněvadž i nám cínařkám"zasahuje" do života nějaké  znamení, tak jen drobné komentáře od těch, kterých se týkají Ryby:

Lenka Blaza – myslím si, že mě znamení Ryb poměrně dobře vystihuje. Mám sociální cítění, tvůrčí fantazii, mám ráda své domácí prostředí, jsem intuitivní, vnímavá, vím co chci, zajímám se o neobvyklé jevy, lidi a myšlenky. Ke své práci potřebuji svobodu. Umím se přizpůsobit okolí a přitom zůstat svá. Cítím se dobře v harmonickém prostředí.

Ana Hata - řekla bych, že to, co se o Rybách říká, na mne ve značné míře sedí. Říká se, že Ryby jsou jemné a klidné povahy (i když, pokud přeteče sklenice, se pak někteří nestačí divit :-) ) a duchovního založení. Hodně si opravdu cením harmonii a mám prý silně vyvinutou intuici (bohužel se mi několikrát stalo, že jsem jí nenaslouchala a pak tvrdě narazila, tak se pořád učím ji naslouchat). Představivost a tvůrčí fantazie na mne asi též dost sedí – bez toho bych asi nemohla moc dělat to, co dělám. Říká se, že Ryby často vidí věci, které zůstávají okolí skryté .. ano, a proto jsem občas tak trošku za blázna :-). Rozhodně v mém případě souhlasí, že Ryby jsou citlivé,vnímavé a empatické bytosti, které rády pomáhají ostatním. Ovšem tato mírná a nekonfliktní povaha spolu s přizpůsobivostí mi někdy přináší potíže, protože si ne vždy dokážu správně „dupnout“ :-) Oceňuji upřímné vztahy a klidné prostředí kolem sebe a z duše nemám ráda hádky a hlučné výměny názorů. Též na mne sedí, že rybí soucitná povaha se nepřenese přes násilí a ubližování slabším (a zvířatům).

 

 

Předchozí díl byl věnovaný znamení Vodnáře a naleznete jej zde.