Ochotní tvůrci + Šikovní pomocníčci + Předvánoční nákupní horečka = Úspěšná prodejní akce


Tak nějak by asi mohla vypadat rovnice, která ve zkratce vyjadřuje jak se vyvedla naše dobročinná akce ve prospěch záchranných stanic.  :)

 

 

Akce probíhala od září 2010 do ledna 2011 a i když to tak ze začátku vůbec nevypadalo, stala se prozatím nejúspěšnější akcí v dvouleté činnosti klubu. Prodali jsme zboží v hodnotě 28.000 Kč! :))

Peníze jsme pak rozdělili na půl a odeslali vybraným záchranným stanicím - ZS Drosera, Bublava a ZS Zelené Vendolí.

 

Tady už si můžete přečíst dopisy, které nám ze záchranných stanic přišly:

ZS Drosera, Bublava

Milí přátelé, kamarádi a všichni dobří lidičkové,

aspoň touto cestou Vám všem chci z celého srdce moc poděkovat za účast při charitativní akci, která proběhla na Fleru pro podporu zvířátek v záchranných stanicích. Poděkování  patří opravdu všem, kteří akci samotnou zajistili, těm kteří výrobky zhotovili a samozřejmě všem kupujícím, bez kterých by se finanční obnos nepodařilo dát v takové míře dohromady.

Samostatné poděkování a obdiv si zaslouží žáci ZUŠ Bystré, kteří se zapojili do projektu na pomoc zvířátkům. V dnešní nepochopitelně uspěchané době počítačů a různé elektroniky je to obdivuhodný přístup k takovému problému, jako je ochrana přírody a živočichů. Přátelé, moc si toho cením a opravdu vážím.

Naše záchranná stanice využije finanční částku hlavně na zajištění potřebného materiálu pro výstavbu nových voliér pro zraněné živočichy, kterých se jen za loňský rok vystřídalo v našem malém zařízení bezmála na tři sta. Většinu jedinců se podařilo úspěšně doléčit a znovu navrátit do jejich přirozeného prostředí. Toto se daří zejména za přispění takových človíčků, jako jste vy všichni, kteří nám pomáháte dle svých možností. Je jen na nás všech jak se k přírodě budeme chovat a jak se nám za to odvděčí, hodně obdivujeme její krásu, hodně z ní také čerpáme, ale vracíme jí jen nepatrný zlomek toho, co od nás potřebuje.

Nejsem žádný psavec, takže mé upřímné vyznání k Vám všem pomalu končím a ještě jednou z celého srdce děkuji. Ne za sebe a naše sdružení, ale hlavně za všechna zvířátka, kterým jste svým přístupem a pomocí vrátili život a svobodu.

Za záchrannou stanici DROSERA Bublava Vám přeji jen krásné slunečné dny bez stresů a starostí
Správce stanice Vladimír Tomáš Smolík.


 

 

 

 

ZS Zelené Vendolí

Český svaz ochránců přírody

Základní organizace 50/10 „Zelené Vendolí“

Záchranná stanice volně žijících zvířat, Vendolí 42,569 14

ičo.:70920907                 č.ú.:78-9932340217/0100

   

 Vážení,


rádi bychom všem touto cestou co nejsrdečněji poděkovali za Vaši pomoc poraněným zvířatům.

Většinou jejich poranění způsobil právě člověk svojí činností. Věřte, že na tuto činnost se peníze shánějí opravdu velice těžko. Pomůže nám i nepatrná částka, provoz záchranné stanice je velice finančně náročný a poraněná zvířata potřebují nadstandardní péči.

Peníze získané díky Vaší akci na Fléru byly použity na nákup léků a mohli jsme nechat některá zvířata ošetřit na klinice.

Jsme rádi, že Vám osud zvířat není lhostejný. Velice si ceníme práce kolektivu dětí ze ZUŠ v Bystrém, kterým se podařilo sehnat nemalou částku.

Stanice existuje již 20 let, ale finanční situace je letošní rok nejhorší. Dokonce jsme museli uzavřít naučný okruh pro veřejnost, nepodařilo se sehnat prostředky na údržbu a opravu. Peníze získáváme z různých grantů a nikdo nám pravidelně nepřispívá. Tím více si vážíme Vaší pomoci.

Věříme, že se nám podaří někde s naší žádostí uspět a příští rok Vás budeme moci přivítat u nás ve stanici.

Za záchrannou stanici Zelený Josef


 

 

Ještě bych ráda vysvětlila ty šikovné pomocníky z úvodní rovnice :) Jako už v několika předchozích akcích, i tentokrát nám pomáhaly děti z výtvarného oboru ZUŠ Bystré pod vedením Hanky Smolkové. Jestliže v jedné z minulých akcí bylo hitem Psí pexeso, tentokrát šly na dračku tašky s linoryty, které děti vytvořily. Prodalo se jich kolem 70 kusů v hodnotě cca 4.500 Kč!

 

 

Jak vidno na fotkách, děti se úkolu zhostily s vervou i zápalem :)

 

 

 

 

 

Moc si spolupráce s mladými výtvarníky ze ZUŠ Bystré vážíme a děkujeme za jejich pomoc. Jako výraz naší vděčnosti posíláme dětem diplom s obrázkem od Blueprint :)

 

 

Díky letí také k paní učitelce Haně Smolkové za to, jak děti pěkně inspiruje a k ředitelce ZUŠ Bystré, paní
Romaně Musilové za podporu jejich činnosti.

Samozřejmě děkujeme také všem ostatním laskavým tvůrcům, kteří do naší akce věnovali svoje zboží a zároveň i všem štědrým nakupujícím, díky kterým jsme mohli přispět na péči o zvířata v záchranných stanicích. {#emotions_dlg.rose2}

 

Váš klub Zvíře v nouzi