S přirůstajícím počtem překrásných šperků jsme nejednou narazily na šperk podobný tomu našemu a hned jsme toho druhého obvinily z plagiátorství. To, že tomu tak nemusí být, nás vůbec nenapadlo. Abychom těmto dohadům zamezily, rozhodly jsme se založit klub a zjistit, jak moc jsme si tvorbou podobné.

Určily jsme si jasná pravidla, kterých jsme se držely zuby nehty. Bylo to těžké. Pro někhoho málo materálu, pro jiné moc. Zde je soupis co a jak jsme mohly použít:

  • 2x18-20 cm obvodového drátu (nemusely jsme jej ale použít v kuse a mohly se použít dvě šíře hlavního drátu, ale nesmělo se překročit 20 cm). Omotávacího drátu jsme si odmotaly dle libosti.
  • Techniku jsme si také mohly zvolit samy. Dokonce jsme si i mohly rozhodnout kdy to budem dělat.
  • Musely jsme vyrobit naušnice a na každou použít jeden korálek jakéhokoli původu ale jen ve tvaru kapky.
  • Nesmělo se použít nic jiného než bylo víše napsané! A to pro mnohé bylo velmi obtížné. Kdo ví, třebas v příštím kole :-)

Své výrobky jsme vložily v jeden den, aby nemohlo dojít k ovlivňování a zjistily, že každá máme svůj styl. I když jsme byly tolik omezeny (věřte, že 20 cm drátu je na naušnice sakra málo!), jsme každá stvořila originální výrobek a podobnost je čistě náhodná... A nebo ne?

Podívejte se spolu s námi na naše výtvory a dejte hlas tomu, který ze stejných podmínek ale jiných rukou je ten nej. Hlasujte formou První, druhé a třetí místo. Když dáte hlas jen jednomu výrobku, dostane od vás 3 body, stejně jako byste jej uvedli na prvním místě. Hlasovat můžete až do 19.8.2012 do 20:00.

 

 

 

 

Labradoritové naušnice

 

Černé kapky v mosazi

 

Green spot

 

Naušnice křídla

 

Tipot

 

Do stříbrna

 

Kraslice

 

Zelené lístky

 

Fialinky

 

Labutí píseň

 

Slzy z tyrkenitu

 

Slzičky panenky Marie

 

Veselý pomeranč