„velký holky - velký srdce“image

Na toulkách Flerem jsem jednoho dne nakoukla i na stránky klubů a požádala o členství v jednom z nich, zcela zjevně určeném pro matróny. A po krátké chvíli už jsem se zprvu opatrně, pak již nadšeně začetla do čilé diskuze. Okamžitě mi bylo jasné, že jsem zaklepala na správné dveře. Dovolte tedy, abych i Vás seznámila s obyvatelkami komunity klubu: ….a co takhle prostorově výraznější? :-).

Tentokrát  Vám představím další účastnici naší čilé klubové diskuze, zde známou pod nickem Beriv

Název profilu Beriv vznikl už skoro před 15 lety, když jsem si zakládala svoji emailovou adresu... všichni mi tehdy říkali beru- beruško (možná kvůli tomu, že jsem zrovna moc nenarostla, mám sotva 160 cm). Jenže berušek na netu už v té době bylo mnoho, takže to chtělo ještě něco přidat, nebo ubrat.. no a právě přidáním dvou písmen křestního jména, jsem Ivana, vznikla beriv

imageimageimage

Začátky na fleru:
Začínala jsem jako nakupující na podzim 2010, koupila jsem si tehdy látky (tehdy ještě neregistrovaná), ze kterých jsem si chtěla něco spíchnout, no nakonec na to však nedošlo. Šití totiž není moje parketa. Zvládnu  ještě tak leda  kolovou sukni v pase na gumu, nebo kulaté pončo bez zapínání a kapes… 
Jako prodávající jsem začala až v létě 2011.
A co je tedy moje parketa?
Drátky, korálky, minerály… Zbožňuji práci s drátkem, nejraději měděným. Začínala jsem ketlováním dlouhých náušnic či náhrdelníků,

image

to ale mou touhu po práci s drátky neuspokojilo. Objevila jsem kouzlo drátkovaných přívěsků ve tvaru   kapek

imageimage

a kytiček                                                                                  a zvířátek

imageimage

a s nimi i o něco později kouzlo wire-wrappingu
imageimage

a ještě o něco později i kouzlo spirálování – techniky gizmo (náhrdelník)  a nejnovějším koníčkem je háčkování z drátků a korálků, jak vidíte na samotném přívěšku.

imageimage

Další fotky naleznete ZDE

Učaroval mi orientální tanec, kterému se s pauzami věnuji 5 let.

image

Naše lektorka je z nás nejmladší. Ta s diplomem. Mě najdete v první řadě na opačném konci, ano, jsem ta ve fialovém kostýmu, který jsem si částečně spíchla sama, částečně mi pomohla jedna šikovná švadlenka.

A s tím souvisí i objevení klubu, do kterého mě pozvala právě Ajusha, tanečnice, návrhářka a švadlenka, členka klubu. U ní jsem si nechala upravit i kostým a to k mé velké spokojenosti, výsledek posuďte sami.
Na první  fotce jsem zachycena po oblečení,

image image


pak v "houfu" mých obdivovatelů, no, ti mí kluci musí být u všeho, notabene když to tak hezky cinká :D


image


Jaké barvy mám ráda?
Jak je z fotek patrné, miluji všechny odstíny červené od fialových, vínových až po oranžové, dále pak modrou, černou, měděnou a stříbrnou barvu. Nejraději mám ale kombinaci mědi a modrého minerálu (lapis lazuli či tyrkys) či korálků. Zajímají mě minerály a jejich léčivé účinky i náležitost ke znamením zvěrokruhu. A vlastně minerály vůbec.
S mými zálibami a oblíbenými technikami pak souvisí i členství v několika klubech zde na fleru.
Klub Orientálního tance, Minerálové velkoobchody u Mramiry, Martapy, Marinity a Minerals, Klub wire-wrappingu, Háčkování z drátků, Origami a jiných skládanek a vystřihovánek, kluby na zlepšování prezentace výrobků a také ryze povídací kluby jako je právě Klub prostorově výraznějších.
A protože jsem tvor zvědavý a soutěživý, zapojuji se do klubového dění a soutěžení, aktuálně https://www.fler.cz/blog/hlasovani-mezi-nami-devcaty a https://www.fler.cz/blog/s-pyritovymi-vlockami-namisto-hvezd-5-soutezni-kolo