Domů Profil prodejce Jeřábci
  • aktivní prodejce od r. 2009
    Reaguje na objednávky obvykle do 2 dnů.
  • Nový Bor, ČR
  • 66 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (28) 100%
Nadšenci: 173
Aktivita: aktivní
Prodáno: 66
Registrace: 10.3.2009
Město: Nový Bor
Stát: ČR

Jeřábci

/ Prodávající
Novinky
263243
6.5.2014 Vážení přátelé. Rádi bychom vás seznámili s naší novou technologickou vychytávkou, kterou nazýváme 3D šperk. Začínáme hmyzem a postupně vystavíme ucelenou kolekci.

Jeřábci jsou sice dohromady čtyři ale tady na Fleru zatím jen dva - Tereza a Petr. Naše tvorba vychází z tradičních technik malby na sklo používaných již na počátku minulého století, při kterých se používají sklářské barvy a drahé kovy a jejich rezináty. Tyto postupy pro nás zachoval pan Jan Jankovec, tatínek Terezy Jeřábkové, který mnohé z těchto postupů starých sklářů popsal, vylepšil a nové sám vyvinul a také patentoval. Své mistrovství využil ve společné tvorbě s akad. soch. Antonií Jankovcovou ( jejich malované obrazy jsou součástí sbírek jak soukromých tak veřejných po celém světě ) a předal dál svým dětem. Pan Jan Jankovec nás navždy opustil v dubnu roku 2009. My se dále snažíme toto cenné dědictví zdokonalovat a kombinovat s dalšími technikami – například s technikou fusing - spékání skla při vysokých teplotách. Dostává se vám tak do ruky jedinečný kus umění s dlouholetou technickou a rodinnou tradicí za jehož výjimečnou originalitu ručíme.

Zde prezentované šperky vyrábíme již deset let a pokud nám paměť sahá, nevyrobili jsme nikdy dva stejné. Všechny jsou námi podepsané s rokem výroby.

Naším největším úspěchem ve tvorbě šperků je 2.místo v soutěži UMĚNÍ A ŘEMESLO VE SKLE v roce 2007 v kategorii  šperk pořádané Sklářským muzeem v Novém Boru.

Tereza Jeřábková je také hrdou dlouholetou členkou obecně kulturního spolku SAČ, a protože se tu už začínáme scházet, tak je dobré uvést, že dalšími vynikajícími členkami tohoto spolku jsou Magda a Anna.

Neváhejte nás kontaktovat s jakýmkoli dotazem či přáním. Samozřejmostí pro nás je dodání šňůry na míru a plná a dlouhodobá záruka na šperk.

Způsob dopravy
Zboží zasíláme doporučeně, bezpečně zabalené. V Praze, Novém Boru a České Lípě možnost osobního předání (ušetříte na poštovném).
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Jeřábci

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--