Domů Profil prodejce TYFORMY
  • aktivní prodejce od r. 2013
    Reaguje na objednávky obvykle do 1 hodiny.
  • Velká nad Veličkou, ČR
  • 684 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (162) 100%
Nadšenci: 1889
Aktivita: aktivní
Prodáno: 684
Registrace: 14.2.2013
Město: Velká nad Veličkou
Stát: ČR

TYFORMY

/ Prodávající
Novinky
1064199
27.6.2023 Aktuální výprodej vzorků..neváhejte a mrkněte na profil...

 

Tyformy a Pavla Vachunová

Studio Tyformy zaměřující se na tvorbu užitných předmětů z porcelánu vede Pavla Vachunová. Ateliér se profiluje specificky pojatými šperky, užitým porcelánem i velkými exteriérovými plastikami, často inspirovanými krajinou a lokálními specifiky.

„Vyrostla jsem a žila na Horňácku, které mě hodně formovalo. Ve Velké nad Veličkou mezi Uherským Hradištěm, Strážnicí a Veselím jsem prožívala spokojené dětství, provázené širokou rodinou. Až dnes si uvědomuji, jak velmi jsem fixovaná na místa, která tak dokonale znám, kde jsem jako malá prožila tolik dobrého. Životem si nesu intenzivní pocit štěstí, vědomí domova, vlastních kořenů. Od toho se odvíjí touha a inspirace k tvorbě, i když je člověk daleko v cizině.

Stačí se jen zastavit a přesně vím, jak vypadá rozkvetlý jabloňový sad, jak nad ním vychází slunko. Přesně vím, pod jakým stromem stojí jaká lavička.

Silně mě ovlivňuje hudba, nejvíce Janáček, ale dnes už i táhlé písně, které jdou z kopce na kopec. Myslím na staré tetičky, líbí se mi pomalost, rytmus krajiny. To vše se odráží v mé tvorbě.“

Pavla Vachunová vystudovala Vysokou umělecko-průmyslovou školu v Praze, absolvovala v ateliéru keramiky a porcelánu u akademického sochaře Pavla Knapka a Maxima Velčovského, na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem působila v ateliéru přírodní materiály u profesora a akademického malíře Jaroslava Prášila a pobývala také na Hochschule für Kunst und Design v Halle. Svou práci představila na řadě mezinárodních sympozií a výstav, mimo jiné v Číně, ve Velké Británii, Švédsku, Rakousku, Německu nebo na Slovensku. Studio Tyformy založila v roce 2011 původně s Julií Šiškovou.

„Baví mě dělat věci i jen proto, že jsou hezké. Nejdříve musí přijít myšlenka, a pak teprve hledám estetickou formu. Více než designérka se cítím jako umělkyně. Vždy čekám, jak moje práce dopadne, mnohokrát teprve pak dohledávám výsledný tvar, přicházejí nové myšlenky. Hodně pracuji s principem náhody, estetiku formuji podle toho, co je mi blízké. Proto jsou moje věci rozpoznatelné. Všechny předměty procházejí mými rukami. Vlastní unikátní rukopis je pro mě důležitý.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Způsob dopravy
Zasíláme do 10ti dnů po přičtení platby na účet, dle ceníku pošty. Cena u rozměrnějších zásilek je kalkulována individuálně, dle váhy a rozměrů.
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od TYFORMY

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--