Domů Profil prodejce lucoto
  • aktivní prodejce od r. 2013
    Reaguje na objednávky obvykle do 15 minut.
  • Mladá Boleslav, ČR
  • 2508 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (777) 100%
Nadšenci: 3753
Aktivita: aktivní
Prodáno: 2508
Registrace: 12.3.2013
Město: Mladá Boleslav
Stát: ČR

lucoto

/ Prodávající
Novinky
1094361
19.2.2024 Zdravíme z Lucota, znáte naše kabelky Gobi?
https://www.fler.cz/shop/...

Vítejte ve světě Lucotek Velký úsměv

Vítejte v okouzlujícím světě Lucoto! Jsme malá rodinná firma, která před 36 lety začínala s jedním šicím strojem VERITAS a již jedno desetiletí vytváří krásné ručně vyráběné kabelky Lucoto. Ať už hledáte něco výjimečného pro sebe, nebo chcete své blízké obdarovat originálním dárkem, naše kabelky předčí všechna očekávání. Z každé tašky ucítíte vášeň, kterou jsme do její výroby vložili, a také péči a pozornost nás - tradičního řemeslného rodinného týmu, který za značkou stojí. Pojďte se tedy podívat, v čem je Lucoto tak jedinečné a proč si naše ručně vyráběné kousky všichni zamilují!

Jak jsme začali?

image

Když jsem jako malý chlapec poprvé uchopil štětec, cítil jsem neuvěřitelný vzrušení. A tak to všechno začalo :-) a je. Dnes se tomu říká flow, ale to jsem v té době nevěděl.

Měl jsem prý dva skvělé dědečky, jednoho z Čech a druhého ze Slovenska. Oba dva byli velmi šikovní muži, kteří pracovali se dřevem a textilem. Navzdory tomu, že jsem své dědečky nikdy nepoznal, mám pocit, že jsou stále se mnou. A můj otec? Byl to muž plný života a dobrodružství, který si vždy uměl poradit s jakýmkoli problémem. A to je asi to, co člověk potřebuje do té druhé části - podnikání.

Od útlého dětství mě okouzlila magie kresby. Byl jsem fascinován tím, jak mohou jednoduché tužky a pastelky oživit prázdný papír, vytvořit světy plné barev a tvarů. Ačkoli jsem se nikdy formálně nevzdělával v umění, zdálo se, že talent a vášeň pro kresbu jsem zdědil po svých dědečcích. Výtvarné soutěže ve škole, které jsem často vyhrával, mi daly další motivaci a sebevědomí v mém uměleckém cestování.

V roce 1987 jsem měl to štěstí, že jsem potkal svoji budoucí ženu Lucku. Lucka byla nesmírně talentovaná a kreativní dívka, která se v té době věnovala ručnímu šití a pletení. Byla schopna vytvářet dechberoucí kousky. Každý její výtvor byl jedinečný a originální, který odrážel její kreativní duch a umělecký talent. Její práce mě fascinovala a já si okamžitě uvědomil, že jsem našel svou spřízněnou duši.

1988 končila éra socialismu. Procházel jsem mezi řadami aut na „autoburze“, v ruce držel sklenici teplého čaje a díval se na lidi, na auta a co prodávají. Najednou mě napadlo: „Proč zde neprodávat i oblečení?“ V hlavě se mi zrodila myšlenka. Vždyť oblečení je něco, co všichni potřebujeme.

Přišel jsem domů a otevřel šatník mojí milované Lucky. Vybral jsem pár jejích úžasných svršků a rozhodl se je vzít na burzu. Když jsem je následující den vystavil, všechny se rychle prodaly. Byl to neuvěřitelný pocit a zároveň začátek našeho nového životního směru. Od té doby jsou naše životy neodmyslitelně spojeny s jehlami a nitěmi.

V roce 1990 jsme se intenzivně ponořili do šití bund. I když jsme se oba věnovali svým hlavním pracím, našli jsme si čas na šití. Šili jsme vždy po práci, do pozdních nocí. Večery jsem trávil touláním se po diskotékách, kde jsem se pokoušel prodávat naše bundy. A když se nám podařilo jednu prodat, byla to pro nás obrovská radost. Ta euforie a pocit uspokojení, když se nám podařilo prodat kus, který jsme tak usilovně vytvořili, byl nezaměnitelný. Byl to začátek našeho podnikání, základ toho, co se stalo naší vášní a posláním.

V roce 1991 jsme v Mladé Boleslavi otevřeli vlastní obchod a zaměstnali další lidi, aby nám pomohli s naším rostoucím podnikáním. Celá 90. léta a až do roku 2004 jsme pod značkou Lucoto šili dámskou konfekci, pletli dámské svetry a vytvářeli nové a inovativní designy. Naše kolekce byly oblíbené a my jsme je dodávali po celé ČR. Kromě toho jsme se účastnili různých módních přehlídek, kde jsme prezentovali naše nejnovější kolekce. Toto období bylo pro nás velmi rušné, ale také neuvěřitelně vzrušující a naplňující.

Rok 1993, všimněte si prosím asi prvních Lucotek na světě, ušili jsme je jako doplněk k naší módní přehlídce v Lucerně Praha.

Přehlídka Lucerna 1993Přehlídka Lucerna 1993

V roce 2004 jsme si uvědomili, že jsme se vyčerpali a potřebovali jsme změnu. Odešli jsme od vlastního podnikání a vstoupili do světa zaměstnanosti. Tato změna byla pro nás skvělá. Získávali jsme nové zkušenosti, různé perspektivy a uplatnili jsme své dovednosti v nových oblastech. V našich nových rolích jsme byli uznáváni jako schopní a talentovaní, což nám přinášelo stále nové a zajímavé projekty. Ale jak se říká, všechno dobré je dobré s mírou. A tak mě nakonec přepadla nostalgie. Začal jsem vzpomínat na staré časy, na naše počátky v módním průmyslu, na tu radost z vytváření... :-)

V roce 2011 jsem skončil ve zaměstnání, vzal nástroje a začal rekonstruovat prostory v našem domě pro nové Lucoto. Ponořil jsem se hluboko do světa stavebnictví a v průběhu necelých dvou let jsem si vyzkoušel všechny stavební profese, které existují - od zedníka po elektrikáře. Bylo to náročné a vyčerpávající, ale také naplňující. A na začátku roku 2013 bylo hotovo. Prostory byly připraveny a já byl připraven vrátit se zpět do světa módy. Bylo mi jasné, že naše prostory nejsou na velkou konfekci, ale kabelky tolik místa nepotřebují. Měli jsme zkušenosti, protože ke každé kolekci na přehlídku, jsme vyrobili i nějakou malou kabelku. Takže jsem řekl "hurááááá do toho" a vrhl jsem se znovu do výroby.

Byl jsem jak kůl v plotě sám, a tak jsem Lucku umluvil, ať mě v tom nenechá a přejde ze zaměstnání k nám domů. Začali jsme se vzorovat, zkoušet, hledat a vyrábět, nakonec se přidal i starší syn Míša. Dnes mohu říci, že jsem zase ve svém živlu. Návrat k naší staré vášni pro módu a design byl pro nás všechny osvobozující. Nové náměty a inspirace přicházely denně a začali jsme vytvářet kabelky, které byly nejen originální, ale také praktické a udržitelné. V těchto kabelkách se odráží naše cesta, naše zkušenosti a naše vášeň. Jsou to nejen kabelky, ale také vyjádření našeho stylu a individuality.

A teď si říkáte, proč jsme tedy čtyři? Naše tým se rozrostl o dalšího člena, když se k nám vrátila jedna ze švadlen, která s námi pracovala v devadesátých letech. Po dvaceti letech strávených mimo naši firmu se Jana rozhodla vrátit a stát se součástí našeho týmu znovu. Její návrat byl pro nás velkým potěšením a přinesl s sebou novou energii a zkušenosti, které nám pomohou v naší další tvůrčí práci. Ve čtyřech je to prostě nejlepší!

Oto a Lucka Lucoto

Lucka a Oto = Lucoto

Doplňky

Vnější zadní kapsa na zip

Zadní kapsa na zip

Vnější zadní kapsa na zip šířka: 22 cm, výška: 20 cm

 
 
 

Peněženka velká ve stejném designu

Velká peněženka

Ušijeme Vám ke kabelce peněženku ve stejném designu jako je Vaše nová kabelka. Šířka: 20 cm, Výška: 10 cm, Hloubka: 3 cm Vnější strana: 1x kapsa na uzavření na zip o rozměrech 6x14cm, Vnitřní prostor: 1x kapsa na uzavření na zip + 1x přepážka s 6 kapsičkami na platební karty + 3x zásuvka rozměru 9x17cm

 
 
 
 
 
 
 

Peněženka malá ve stejném designu

Malá peněženka

Ušijeme Vám ke kabelce peněženku menších rozměrů ve stejném designu jako je Vaše nová kabelka. Šířka: 15 cm, Výška: 10 cm, Hloubka: 3 cm Vnější strana: 1x kapsa na uzavření na zip o rozměrech 6x10cm, Vnitřní prostor: 1x kapsa na uzavření na zip + 1x přepážka s 3 kapsičkami na platební karty + 3x zásuvka rozměru 9x12cm

 
 
 
 
 
 
 

Kosmetická taštička ve stejném designu

image

Ušijeme Vám ke kabelce vypodšívkovanou kosmetickou taštičku s uzavíráním na zip ve stejném designu jako je Vaše nová kabelka. Šířka: 18 cm, Výška: 10 cm, Hloubka: 4 cm

 
 
 

Obrácené zapínání

Obrácené zapínání

Obrátíme zapínání, tak aby kabelka držená, nebo nošená na levém boku (EXTRA) měla jezdec zipu při uzavření vepředu.

Tento doplněk stačí napsat do poznámky v objednávce.

 
 
 

Vyšití věnování na vnitřní kapsu

Vyšít monogram

Vyšijeme Vám na našem vyšívacím stroji věnování na vnitřní kapsu podšívky v rozmezí 1-6 slov. Do poznámky v objednávce napište text k vyšití.

 
 
 
 

Vyšití iniciály na vnější část kabelky

Vyšít iniciály

Vyšijeme Vám na našem vyšívacím stroji iniciály na vnější část kabelky (dopředu). U tohoto příplatku ještě s Vámi upřesníme barvu výšivky, umístění a případně i font. Do poznámky v objednávce napište text k vyšití.

Způsob dopravy
Přepravu balíků realizujeme se společností Zásilkovna,
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od lucoto

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--