Domů Profil prodejce Rudy.dratenik
  • Prodejce od r. 2009
  • Roznov pod Radhostem, ČR
Hodnocení: nehodnocen
Nadšenci: 97
Aktivita: -
Registrace: 27.10.2009
Město: Roznov pod Radhostem
Stát: ČR

Rudy.dratenik

/ Prodávající
Novinky
Žádné aktuální informace.

Nejsem moc na psaní ale zkusím něco "vyždímat" o sobě.

Jmenuju se Rudolf Jurík,Bydlím v Beskydech a už pár let se snažím vytvářet na zakázku různé věci z drátů.

Ke drátování mě dostaly dve vynikající drátenice,šperkařky Šklíba a Jíťa,kteréžto jsem pred pár lety poznal  na hradě Helfštýn,kde jsem předváděl kovářské řemeslo.Na první pohled mne zaujala jejich práce.Slovo dalo slovo,ukázaly mi co a jak,první očko ,druhé očko a už jsem v tom taky létal.Můj první výrobek byla malá motorečka kterou jsem věnoval kamarádce.Začal jsem vyrábět šperky a různé drobnosti.K uměleckému drátování mě přivedla návštěva Budatínského zámku v Žilině,kde sídlí drátenické muzeum.Zhlédl jsem tam různé drátenické techniky a hned po návratu domů jsem začal s výrobou malého modelu jejich zámků,kterýžto jsem jim posléze daroval jako projev díků.

Ten rok jsem také začal drátenické řemeslo předvádět ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm.Tam také vzniklo mé prvni "umělecké" dilo Růže.

S výrobou nynější produkce jsem začal v roce 2007,kdy jsem poznal Zdenka Macha,vynikajícího výrobce hudebních nástrojů.Napadlo mě vyrobit mu z drátu kytaru v životní velikosti a použít ji jako vývěsný štít.Kytary si všiml Venca Vlasák ze skupiny Citron a objednal si u mne model violoncella který po dokončení instaloval do vstuní místnosti svého divadla v Hranicích na Moravě.Další jeho objednávkou byla plastika šaška na průčelí šatního věšáku.

Mezi další mé díla na zakázku patří mimojiné žralok v živ.velikosti pro firmu Kovoobrábění Vojtěch Janků,malý model housliček pro Katarínu Ivašenkovů z košické skupiny Irish Rose a nebo model skotských dud pro Vaška Routa.Dudy budou následně postříbřeny a požity jako putovní cena nejlepších skotských dudáků v ČR.

V současné době se zabývám převážne zakázkovou výrobou,výukou a předváděnim drátenického řemesla na dobových akcích.

Pokud by jste i Vy měli zájem o nějaký originální art produkt,napište mi SZ.

 

image  image

image image

image  image image

image  image image

image image

 

PS: Jedná se o zakázkovou výrobu,tzn.objednáte-li si výrobek,bude teprve vyráběn.Termíny dodání apod.,vše po dohodě.Ohledně "velkých věcí" (uměleckých děl) dělám výhradně ORIGINÁLY! a nebudou ve stálé nabídce. 

 

Způsob dopravy
Poštovní holub,osobni převzetí,Česká pošta
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Rudy.dratenik

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--