Domů Profil prodejce Anna Ronovská
  • aktivní prodejce od r. 2009
    Reaguje na objednávky obvykle do 2 dnů.
  • Brno Nový Lískovec, ČR
  • 1 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (1) 100%
Nadšenci: 31
Aktivita: aktivní
Prodáno: 1
Registrace: 30.11.2009
Město: Brno Nový Lískovec
Stát: ČR

Anna Ronovská

/ Prodávající
Novinky
Žádné aktuální informace.
Žena na mateřské dovolené, téměř diagnóza... Ale jaké je to štěstí, obzvláště když se vám děti na chvíli uklidní a vy máte chvilku čas pro svou TVORBU! 

Je třeba se nevzdávat svých aktivit. Jsem členkou spolku SAČ a kreativní jednotky ATOM. Mimo jiné také kurátorka Galerie Café Steiner a tanečnice skupiny El Raks Sael. Ale to už patří jinam...

Kreativní jednotka ATOM je tvořena Annou Ronovskou (Doruškovou) a Tomášem Ronovským. Oba jsou absolventi FaVU (Fakulta výtvarných uměné) VUT v Brně. Jsou manželé, mají 2 děti, psa a žijí a tvoří v Brně.

Také vedle malířské a grafické tvorby (sekce "obrazy") je někdy čas na textilní domácí klasiku – voskovou batiku (sekce "wax'n'roll").

S původním záměrěm zútulnit domov pomocí textilních obrazů se vracím k dávno osvojeným technikám (maminka textilní výtvarnice) a proměňuji jednou za čas atelier v prostor provoněný voskem a zaplněný miskami s textilními barvami...

Vosková batika

Původně indonéská technika barvení textilií spočívá ve vykrývání částí ploch voskem a postupným barvením v lázních barev za studena. Postup tedy začíná nesvětlejšími odstíny a končí v nejtmavější lázni. Nevykryté plochy se postupně zabarvují až do netmavší barvy. Na konec je celá plocha zavoskována kvůli uchování brilantnosti barev.

Ve velkých plochách se používají různé efekty např. krakelování, typické pro tuto techniku. Vosk je třeba odstranit trpělivým odžehlováním. Až je plátno zbaveno vrstev vosku, zůstává mírně tužší díky vosku napuštěnému do látky. Ten barvy konzervuje a zároveň jim dodává hloubku. Batika se adjustuje do dřevěných rámů nebo tradičně do pouze dvou laťkových upevnění nahoře a dole a dá se tudíž kdykoliv srolovat.

Do bytových prostor vnese vosková batika vždy teplou a příjemnou atmosféru svou barevností a nenuceným vzhledem. Jako originální kus se pohybuje někde mezi dekorací a "vysokým" uměním. 

 

Způsob dopravy
česká pošta - dobírkou balík s bublinkovou fólií
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Anna Ronovská

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--