Domů Profil prodejce Oberna
  • aktivní prodejce od r. 2010
    Reaguje na objednávky obvykle do 4 hodin.
  • Brno, ČR
  • 197 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (65) 100%
Nadšenci: 262
Aktivita: aktivní
Prodáno: 197
Registrace: 4.1.2010
Město: Brno
Stát: ČR
Důležitá informace: znovu otvíráme, nesměle, ale přece

Oberna

/ Prodávající
Novinky
144189
14.5.2013 prosím pozor! příští týden už na nové adrese!

Vítám vás všechny, kdo jste zavítali na můj profil a zajímáte se o tvůrce šperků a doplňků, které vás zaujaly.

Zde tedy krátká historie:

O práci s korálky se zajímám již od roku 1992, v roce 1996 pár mých výtvorů použil kadeřník Jan Špilar (kadeřnictví Střihoruký Edward) jako vlasové ozdoby pro přehlídku. V roce 1997 jsem se účastnila brněnského kola soutěže Galerie Mladé módy. Potom jsem přesedlala na indiánské výšivky a vytvářela repliky výšivek dochovaných v muzeích i dle dobových fotografií, stejně jako dobové oděvy.

Od roku 2006 opět tvořím dle své fantazie a podílím se na překladech knih o korálkování pro nakladatelství Metafora (tituly Základy práce s korálky, Navlékáme korálky), od roku 2008 již pro toto nakladatelství překládám na vlastní jméno, celkem jich vyšlo už asi pět plus  jedna o kaligrafii.

V lednu roku 2010 jsem spustila nejen svůj vlastní web, ale také jsem si založila profil zde na Fleru. K tomuto kroku jsem se rozhodovala velmi dlouho, protože jsem si jednoduše nevěřila, a také tak vypadaly moje začátky zde. Nicméně i přes některé moje přešlapy a s nucenou přestávkou od podzimu 2011 do podzimu 2012 jsem s výsledky a odezvou velice spokojená.

Nyní mám dvě malé děti, s nimiž jsem ještě na RD a po večerech se snažím vymýšlet a realizovat nové designy v různých stylech a technikách. Mimo zmíněné překlady jsem rovněž lektorovala několik kurzů korálkování a také se mi občas poštěstí mít improvizovaný stánek na nějaké kulturní akci (nyní jen výjimečně kvůli dětem).

Nutno ovšem dodat, že péče o rodinu a nevalný zdravotní stav dodává mému počínání jistý nádech dobrodružnosti a nedá mi úplně zblbnout v životě s hadrem v ruce. Nevěřili byste například, jak logisticky složitý počin je pro mě dostat se na poštu a dokonce tam vyřídit vše potřebné,nikoho tam vzteky neumlátit a žádnou zásilku nezapomenout.

Příležitostně spolupracuji také s některými hudebními skupinami a neméně s velmi talentovanou fotografkou Necranií, jejíž ukázku tvorby s mnou poskytnutými doplňky vizte zde:

moje oblíbená osoba okouzlující Kamila:

a tohle jsem já:

 

a takhle se fintím na prodejní akce:

Jak můžete vidět, moje parketa je móda historizující, inklinuji hlavně k victorian-gothic a steampunk stylu a ornamentálnosti 2.poloviny 19.století.

Mé oblíbené techniky jsou ketlování, filigree wrapping, beadweaving (ale to dělám spíš pro sebe), práce s různými typy materiálů. Ráda bych začala i s wirewrappingem, nad kterým již pár let slintám, ale není mi dáno ani časem, ani prostorem.

Způsob dopravy
Česká pošta - doporučená zásilka, popř. osobní odběr Brno. Způsob balení - bublinková obálka, nově jsou k dispozici dárkové krabičky v různých velikostech (i celkem velké)- na vyžádání. Balíčky odesílám jednou týdně a to ve středu (někdy i jiný den navíc podle toho, dostanu-li se na poštu) - kvůli narůstající imobilitě.
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Oberna

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--