Domů Profil prodejce 3dnest
  • aktivní prodejce od r. 2020
    Reaguje na objednávky obvykle do 30 minut.
  • Struhařov u Benešova, ČR
  • 826 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (114) 100%
Nadšenci: 125
Aktivita: aktivní
Prodáno: 826
Registrace: 24.7.2020
Město: Struhařov u Benešova
Stát: ČR

3dnest

/ Prodávající
Novinky
1099975
8.4.2024 Naskladnili jsme novou lištičku. Je moc roztomilá, lehounká a flexi. Radost bude dělat i na cestách jako věrný "pocket friend". Za návštěvy a věrnost moc děkujeme! Krásné dny.

                                Vítáme vás v našem obchůdkuZamilovaný pohled

 

jsme rodiče dvou malých dětí a jednoho dne nám do života vstoupila 3D tiskárna a my začali postupně objevovat, jak ten tisk vlastně funguje a co vše je možné vytisknout. A navíc z biologicky odbouratelného materiálu.

A tiskárna už u nás zůstala a my jsme jí naprosto fascinováni.

První výtvory patřily našim malým nezbedům a jejich kamarádům. Kostičky, skládačky, autíčka, zvířátka, šperky (ty spíš pro maminku Mrkáček). Teď už jsou z nich parťáci, kteří nám vše pomáhají testovat a furt je to baví!

Objevujeme stále nová zvířátka, potvůrky, postavičky a srdcovou záležitostí stále zůstávají roztomilí dráčci v nejrůznějších barvičkách.

Nechceme si tu krásu nechat jen pro sebe a doufáme, že se třeba bude líbit i vám.

Veselé brouzdání naším světem 3D tisku přeje

3Dnest

 

    

 

 

Výrobky, které nabízíme v našem obchůdku vyrábíme na 3D tiskárnách pomocí metody FDM. Zjednodušeně řečeno: VYMODELUJU TO, NASÁZÍM TO, NAHŘEJU TO, ZAVEDU TO, NAVRSTVÍM TO, VYLÍHNU TO, OTESTUJU TO, (NABARVÍM TO), ZABALÍM TO a POSÍLÁM TO.

TLDR:

1. VYMODELUJU TO - pro tisk je vždy potřeba opatřit 3D model výrobku, který získáváme od naších oblíbených 3D designerů nebo si ho vymodelujeme sami

2. NASÁZÍM TO - 3D model nahrajeme do specializovaného software, jehož výstupem je sada instrukcí pro 3D tiskárnu, která bude model tisknout

3. NAHŘEJU TO - trisku tiskárny předehřejeme na vysoké teploty v závislosti na konkrétním materiálu, ze kterého budeme tisknout (190-230C) 

4. ZAVEDU TO - materiál tzv. tiskovou strunu namotanou na cívce zavedeme do tiskárny (někdy provádíme vyjmutí a opětovné zavedení tiskové struny i během tisku)

5. NAVRSTVÍM TO - tiskárna vytlačuje roztavenou tiskovou strunu skrze ohřátou trysku v předem naprogramovaných tazích, a to opakovaně vrstvu po vrstvě až do plné výšky modelu - V TOM IDEÁLNÍM PŘÍPADĚ :-)

6. VYLÍHNU TO - po úspěšném vytištění modelu je třeba odstranit výrobek z tiskové podložky tiskárny a očistit o přebytečný pomocný materiál v případě komplikovanějších modelů

7. OTESTUJU TO - důležitá je výstuní kontrola, především u funkčních výrobků nebo námi oblíbených kloubových předmětů - né vždy se podaří tisk napoprvé

8. NABARVÍM TO - v některých případech výtisky i ručně barvíme, abychom ještě více oživili jejich výraz

9. ZABALÍM TO - balení výtisků je pro nás zatím disciplína sama o sobě, protože nám záleží nejen na výrobku samotném, ale také na zážitku z vašeho prvního setkání s ním :-)

10. POSÍLÁM TO - vždy se snažíme o vyřízení vašich objednávek co nejrychleji a zbytečně to neprotahovat, proto nám nejvíce vyhovuje posílat balíčky Zásilkovnou, která má nejvíce poboček a vyřízeno je raz dva

S 3D tiskem máme již více než 2 roky zkušenností, ale stále se je co učit a objevovat nové možnosti technologií budoucnosti.

 

 

Materiály pro 3D tisk

Tiskneme výhradně z PLA (Kyselina polymléčná), což na první pohled vypadá jako plast, ale ve skutečnosti se jedná o produkt z kukuřičného nebo bramborového škrobu či z cukrové třtiny, díky čemuž se jedná o biologicky odbouratelný materiál nikoliv "ten" věčný plast.

Pokud někdy vystavíme výrobek z jiného materiálu než PLA, tak to u něj  výrazně uvedeme.

Výhody PLA:

  • většinou se snadno tiskne
  • vhodný pro malé i velké modely
  • materiál je tvrdý a zároveň až neuvěřitelně lehký
  • různými technikami tisku lze ovlivnit jeho pružnost, křehkost i tvrdost a pevnost z různých směrů
  • široká škála barevných odstínů a nezávadných příměsí například pro větší lesk, třpytivost nebo i svícení ve tmě

Barevná provedení

Právě proto, že možnosti barev materiálů pro 3D tisk jsou velmi široké (v závislosti na dostupnosti u různých výrobců), jsme pro vás definovali následující typy barevných variant, ze kterých si můžete naše výrobky vybrat, pokud je tak uvedeno u každého jednotlivě.

1. Základní - jedná se o základní barvy podle aktuálního vzorníku viz. foto níže, v tomto případě je výrobek vytištěn vždy z jedné konkrétní barvy z aktuálního vzorníku viz následující foto.

Aktuální vzorník základních barev

Aktuální vzorník extra lesklých barev(vzorníky barev)

 

2. Kombinované - základní barvy lze kombinovat, tak že je výrobek z části vytištěn z jedné, nasledující část z další nebo případně dalších základních barev viz bod 1. - tzn. barvy vyměňujeme během tisku po zvoleném počtu vrstev,  viz příklad na následující fotografii - konkrétní barevnost i rozložení barev lze předem domluvit - cena výsledného produktu bude po domluvě navýšena individuálně podle náročnosti.

Kombinované barvy - ukázka

(kombinace barev: červená, oranžová, žlutá a bílá)

 

3. Duhové - materiál mění barvu průběžně během tisku, kdy barevné odstíny přechází plynule mezi sebou. U těchto materiálů je nemožné dosáhnout totožné barevnosti u dvou výrobků, proto se snažíme nabízet pouze předem předtištěné výrobky z duhových materiálů. V případě, že si objednáte výrobek této barevnosti na zakázku, můžete uvést vaše barevné preference, kterým se budeme snažit přiblížit, ale nic nemůžeme garantovat - příliš mnoho faktorů ovlivňující výslednou barevnost (velikost modelu, stav náplňe materiálu, složitost modelu apod.). Příklad duhových výtisků viz následující foto.

Duhové zbarvení - ukázka

(duhová pastelová plynule měnící barvy a odstíny)

 

4. Speciální - materiály s různými přísadami, které ovlivňují vzhled nebo chování výsledného výtisku,  například krystalické (průhledné), třpytivé nebo svítící ve tmě (čím více a čím intenzivněji nasvítíte, tím více se efekt projeví). Příklad viz následující foto.

Seciální zbarvení - ukázka

 

(kombinace krystalové čiré a krystalové modré)

 

5. Barvené - některé modely svádějí k oživení jejich výrazu vybarvením  detailů, například oči zvířátek apod. V takovém případě je výsledný výtisk nabarven akrylovými barvami a pro jejich ochranu ošetřeno bezbarvým akrylovým lakem. Příklad viz následující foto.

Barvené modely - ukázka

(kombinované barvy: žlutá a zelená + ručně nabarveno)

Nabízíme tyto druhy dopravy: Zásilkovna nebo Zásilkovna na adresu. Cena dopravy se může měnit v závislosti na počtu objednaných kusů.

Při balení se snažíme co nejvíce recyklovat obalové materiály a zároveň je naší prioritou ochrana výtisků před zničením. Pro výplň používáme dřevitou vlnu, kartonovou střiž a když je opravdu potřeba, bublinkovou folii. Tak, aby byly výtisky co nejvíce v bezpečí.

Způsob dopravy
Zásilkovna na pobočku i na adresu.
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od 3dnest

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--