Domů Profil prodejce Perníčková Fialka
  • aktivní prodejce od r. 2022
    Reaguje na objednávky obvykle do 1 hodiny.
  • Baška, ČR
  • 825 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (13) 100%
Nadšenci: 36
Aktivita: aktivní
Prodáno: 825
Registrace: 15.2.2022
Město: Baška
Stát: ČR

Perníčková Fialka

/ Prodávající
Novinky
Žádné aktuální informace.

Prosím, nekopírujte práci, fotografie ani uvedené texty a respektujte autorská práva vč. autorství fotografií.  Velmi děkuji

 

Dobrý den, 

vítám všechny nakupující i nakukující. Od raného mládí mám několik koníčků a jedním z nich je výroba dekorativních perníčků

Vůně vánoc po celý rok...

DEKORATIVNÍ PERNÍČKY vyrábím pro každou příllžitost. Mým krédem je přiznávat přirozenou krásu perníku.

Každý kus je orginál - 100% ruční práce. Ne vždy se mi podaří zachytit věrné barvy perníčku, zejména na starších fotografiích je velmi tmavý. POZOR: Perník má barvu lesního medu. Stydlivý úsměv 

Perníčky nevyrábím dopředu, neskladuji hotové zboží. Ve stálé nabídce najdete celoroční tvary. Velikonoční a vánoční jsou mimo sezónu z nabídky odstraněny. Myslím, že je z čeho vybírat. 

Pokud nakoupíte 100ks a více kteréhokoli perníčku, platí obecné pravidlo, že Vám bude v nákupním košíku před potvrzením objednávky poskytnuta sleva 5% z hodnoty zboží formou slevového kupónu. Jestliže je v detailním popise u výrobku uvedena pro slevu jiná podmínka, pak platí tato individuální sleva. Slevy nelze kombinovat.

Než učiníte objednávku, přečtěte si důkladně obchodní a přepravní podmínky i text pod fotografií v záhlaví tohoto profilu.

Děkuji za návštěvu a přeji krásný voňavý den Miluju tě!

                 

 

Perníček a jeho přednosti

Perníkové těsto patří mezi trvanlivé výrobky především díky medu, který je skvělým konzervantem, a proto ho lze používat i k výrobě dekorací. K jeho výrobě používám pšeničnou a žitnou mouku, med (jehož množství by mělo tvořit cca 1/3 z celkového množství mouky), cukr, vejce, špetku kakaa, sodu a samozřejmě "koření na půl hektaru", aby perníkový výrobek krásně voněl. Do těsta používám buď koření VITANA, nebo na přání zákazníka vlastní směs z devítí druhů koření. Na běžné ploché kousky v žádném případě nepoužívám tuk (zejména máslo či rostliné tuky i přes přítomnost medu způsobují žluknutí výrobku a po čase i nepříjemný odér). Perník si tak svou vůni zachovává velmi dlouho. Trošičku tuku, a to pouze 100% ztužený, resp. sádlo, používám jen pro 3D dekorace. Těsto se pak lépe tvaruje. Při správném uložení a zacházení vydrží perníček třeba i 10 let - POZOR: mouční molové či jiné žravé potvůrky na trvanlivost a stáří nehledí Vyplazuje jazyk.

Perníček má nejraději stálou teplotu a vlhkost. Perník i po upečení totiž stále "pracuje" a poleva snadno odpadne.

POZOR: přestože vyrábím z nezávadných a schválených potravinářských surovin, jsou mé perníčky prodávány jako upomínkové předměty - DEKORACE. Vyrábím je v domácím kuchyňském prostředí (nekuřáckém a bez domácích zvířat). Nemám dle zákonných předpisů vybudovanou provozovnu. 

TIP: Přestože se jedná o materiál k dekoraci, samotné těsto zůstává při správném uložení celkem dlouho měkké. Velmi dlouho uleželý perníček, nebo perníček vystavený bez obalu ale samozřejmě ztvrdne. Chcete, aby změknul? Dejte je do plastové krabice a přiložte krajíc čerstvého chleba tak, aby se perníčků nedotýkal, a do druhého dne je perník zase krásně měkký. Někteří uvádějí, že dávají i jablíčko, ale s tím nemám dobré zkušenosti. Jablka přirozeně uvolňuji ethylen a kupovaná jsou ještě k tomuto účelu chemicky ošetřována. 

 

 

Balení

Vzhledem k tomu, že se jedná o VOŇAVOU DEKORACI, předpokládá se vystavení výrobků i bez obalu. Odstraněním původního obalu ztrácíte však možnost reklamace. 

Způsob balení:

1. Jednotlivé kousky balím do průhledných polypropylenových (náhrada celofánu) sáčků se stužkou. Vybrané jednotlivé tvary náchylné k poškození při přepravě balím způsobem 2.

2. Sady balím do sáčku s lepící klopou na tvrdé podložce z vlnité lepenky. Barvu lepenky přizpůsobuji samotné dekoraci, nebo Vašemu přání. Tímto způsobem balím i některé jednotlivé kusy, zejména ty, které by mohly při přepravě dojít k újmě. Vlnitá lepenka částečně chrání před zlomením tenkých částí perníčku.

3. Perníčky určené k dekoraci stromečku, vánočního stolu, atd. dávám pouze do sáčku s lepící klopou. Pokud chcete dekoraci uchovat, stačí je vrátit zpět do původních sáčků.

4. Perníčky "méně zdobené" a "na váhu" balím po několika kusech (2-5) do sáčku s lepící klopou

Způsoby balení uvedené v bodech 1. až 4. máte již v ceně. 

5. Dárková krabička za příplatek - sdělte své přání ihned s objednávkou. Cenu dárkové krabičky Vám připočtu k ceně poštovného před potvrzením objednávky. Cena Závisí od její velikosti a také, zda se jedná o typizovaný rozměr nebo výrobu na zakázku. Nejčastěji používám bílou hladkou nebo přírodní hnědou. Některé jsou dostupné pouze z vlnité lepenky. 

 image

Výrobky odesílám vždy řádně zabalené v kartonové krabici a důsledně proložené bublinkovou folií nebo jiným výplňovým materiálem. Perníčky k osobnímu odběru jsou rovněž šetrně zabalené, aby jste je domů dopravili v naprostém pořádku. 

 

Ochrana výrobků

Trvanlivost dekorací závisí vždy na prostředí, kde se nachází. Trvanlivost samotného perníkového těsta je dlouhá, a to díky obsahu medu. Může být 3 měsíce, ale klidně i 10 let (pokud Vás nenavštíví mouční molové a jiné žravé potvůrky). Trvanlivost zdobení je ovlivněna nejen zacházením s každým kouskem, ale zejména vlhkostí a teplotou vzduchu ve Vaší domácnosti. Čím teplejší a suchší vzduch, tím rychleji poleva odpadne. Například ozdoby na stromeček Vám mohou vydržet i několik let, pokud nejsou vystaveny žáru svíček a osvětlení a po svátcích jsou dokonale skladovány.

Zdobení v extrémním prostředí rychle opadne, proto je nejlepší tyto dekorace ponechat v celofánových sáčcích či dárkových krabičkách s průhledem, uložit do vitrín. V případě sezónních dekorací vystavených bez obalů je nejdříve oprašte štětcem (nejlepší jsou jemné kosmetické štětce) a vraťte každý samostatně zpět do sáčků a uložte do neprůhledných plastových nádob.

Balíčky odesílám v pondělí až čtvrtek. V pátek zásadně nic neposílám, aby výrobky o víkendu neležely na přepravním depu.  V případě vánočních a velikonočních objednávek odesílám najednou tak, aby jste je v době svátku měli včas. Pokud  chcete mít tyto perníčky dříve, napište do zprávy k objednávce termín doručení. 

Výrobky můžete odebrat osobně u mě doma, případně doručím do nejbližšího okolí. V ostatních případech Vám budou doručeny až domů, resp. do výdejny - viz níže. Zasílám i do EU a zahraničí. Náklady na doručení hradí vždy kupující, vyjma osobního převzetí. Ceny dopravních společností se pohybují v závislosti na hmotnosti zásilky. Snažím se kupujícímu nabídnout nejen nejlevnější, ale pro něj nejvýhodnější řešení. Pokud u zásilek do 15kg odmítáte níže uvedenou Zásilkovnu, zvolte "optimální dopravu dle prodejce". Na základě aktuálních ceníků přepravců Vám cenu dopravy sdělím ještě před potvrzením objednávky.

Objednávky do 15kg zasílám prostřednictvím společnosti Zásilkovna.cz: (dle hmotnosti)

  • na výdejnu činí 79 - 139Kč 
  • zásilka odeslaná až domů činí 109 - 159Kč (odesílám po domluvě tak, aby zákazník byl následující den doma, jinak je zásilka uložena na nejbližší výdejně!!)

Objednávky nad 15kg zasílám prostřednictvím společnosti Zaslat.cz kde je cena odstupňována podle celkové hmotnosti balíku. Poštovné Vám proto sdělím před potvrzením objednávky.

Charakter výrobků nedovoluje balíčky zasílat jako doporučené psaní! Z  kvalitativních důvodů využívám přepravu prostřednictvím České pošty (vč. Balíkovny) jen na výslovné přání zákazníka. U zahraničních objednávek hradíte přepravné dle tarifu přepravce bez ohledu na výši  objednávky. Za škody vzniklé během dopravy zodpovídá přepravce. Zásilku si proto důkladně zkontrolujte. Jakékoli poškození vnějšího obalu, krabice (zejména promáčknutí, vlhký obal) může mít za následek poškození jeho obsahu. Ať už zásilku převezmete nebo odmítnete, vždy sepište s dopravcem protokol pro případné reklamace. 

Přepravní podmínky jsou platné od data 1.1.2024. Prodejce si vyhrazuje právo na změnu výše přepravného.

Způsob dopravy
Zboží nejčastěji zasílám prostřednictvím společnostni Zásilkovna nebo Zaslat.cz. Podrobnější podmínky čtěte v záložce "přepravné". Přepravní balné neúčtuji, je v ceně perníčků (předávám v krabici i při osobním převzetí).
Další prodejní profily
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Perníčková Fialka

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--