Domů Profil prodejce veverka Zrzka
  • aktivní prodejce od r. 2010
    Reaguje na objednávky obvykle do 2 hodin.
  • Plzeň, ČR
  • 879 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (353) 100%
Nadšenci: 3706
Aktivita: aktivní
Prodáno: 879
Registrace: 29.6.2010
Město: Plzeň
Stát: ČR

veverka Zrzka

/ Prodávající
Novinky
1100578
14.4.2024 Milí přítelé, děkuji vám všem za gratulace k titulce!

Tvořím z nutnosti. Naplňuje mě to, používám tvoření jako meditaci, jako terapii. Ať je to malování, ilustrování, vyrábění drobných šperků a radostí nebo tvorba loutek. Loutky, nebo spíš přesněji autorské panenky (art dolls), jsou fantazijní hrou v prostoru.

   

Jsou pohyblivé, s drátěnou kostrou a lze je upravit do jakékoliv polohy. Lze s nimi tvořit animované filmy, jak je vidět například na https://www.youtube.com/watch?v=-bEJ0PKG21A&feature=relmfu nebo https://www.youtube.com/watch?v=z1gWg4xI8Xs&feature=relmfu . Oživují svět okolo sebe a každá má svou vlastní duši. Jsou mým vyjádřením pocitů. Myslím, že každý člověk by měl provozovat nějakou formu tvorby. Ať je to výtvarno, psaní nebo třeba tanec. Bez umění by svět nebyl celý.

Moc ráda jsem za to, že jsem se setkala s knihou C.P.Estés "Ženy, které běhaly s vlky". Na příkladu pohádek jsou v ní uvedeny také některé archetypální symboly. Velice mě zaujala pasáž o symbolu panenky, o jejíž části bych se s vámi ráda podělila. Malinko jsem text přeskupila a upravila:

   

Panenky slouží jako talismany. Talismany jsou připomínky toho, co se pociťuje, ale není vidět, co není okamžitě jasné. Duch obrazu v panence nás upomíná, sděluje nám cosi, hledí pro nás kupředu. Tato funkce intuice náleží všem ženám. Je to obrovská, základní vnímavost. Taková, která znamená okamžitý přístup k uvědomělé moudrosti, která u žen prochází každou kostí.

Panenka je symbolický homunculi, malý život. Je symbolem toho spirituálního, co je v lidech ukryto. Je to malý, zářící obrázek vlastního já. Představuje malý kousek duše, která nese veškeré poznání o větší duši Já. Nezáleží na tom, v jakém chaosu se nacházíme, tato životní síla prožívá život skrytý v nás. Být spojený s vlastní intuicí přináší sebejistotu. Je to osobnost se svými vlastními právy, magické malé stvoření velikosti panenky, které obývá duševní území v nitru ženy. Svým způsobem je jako sval v těle. Pokud není sval používán, zmenšuje se. S intuicí je to přesně to samé, bez potravy a bez práce zakrní. 

Po staletí lidé věřili, že z panenek vyzařuje svatost a mana - děsivý a mocný duch, který vládne lidem a mění jejich duši. Panenka představuje instinktivní životní sílu, která je jak divoká, tak vytrvalá. Některé se používají při obřadech, rituálech, woodoo, jako talisman vlastní moci, v královských rodinách se dávaly panenky darem od pradávna jako symbol dobré vůle. Po celém světě jsou v kostelích svaté panenky, které jsou pravidelně oblékány, koupány a krmeny, ale jsou také brány na procházku, aby mohly spatřit, v jakém stavu jsou pole a lidé a na základě toho potom za lidi jednat s nebesy.

Panenka je příbuzná symbolům skřítka, elfa, víly a trpaslíka. Ti v pohádkách představují odhalení hluboké moudrosti. Jsou to stvoření, která konají chytrou vnitřní práci, která je neúnavná. Duše pracuje, i když spíme, obzvláště když spíme. Panenka představuje vnitřního ducha nás žen; hlas vnitřního přesvědčení, vnitřního poznání a vnitřního vědomí. Panenka je jako malý ptáček v pohádkách, který se objeví a šeptá do ucha hrdinky, odhalí skryté nebezpečí a napoví, jak s ním naložit.

https://www.fler.cz/magazin/veverka-zrzka-s-panenkou-si-predstavuji-i-jeji-charakter-2981

Způsob dopravy
Zboží posílám českou poštou a to proto, že pošta má možnost přepravy jako KŘEHKÉ.
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Zboží

Další zboží od veverka Zrzka

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--