Domů Profil prodejce Dubydub
  • aktivní prodejce od r. 2024
    Reaguje na objednávky obvykle do 5 minut.
  • Liberec 30, ČR
  • 10 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (3) 100%
Nadšenci: 3
Aktivita: aktivní
Prodáno: 10
Registrace: 10.1.2024
Město: Liberec 30
Stát: ČR

Dubydub

/ Prodávající
Novinky
1100760
16.4.2024 Obchod byl otevřen! Těším se, koho nové zboží potěší.

Dubnický les 

Vítr šumí v korunách mohutných dubů, pod osikami vyrůstají křemenáče a za smrkovým mlázím zachrochtají divočáci. Od malin na mezi vyskočí mladý srnec, aby zmizel mezi buky a habry. Nad stromy zavřískne káně číhající na hraboše ukryté v louce pod heřmánkem a třezalkou. Na chvilku zavládne ticho rušené jen bzukotem hmyzu. Tu náhle z březoví vyhopká zajíc. Možná hledá spadané třešně, nebo už dozrávají jablíčka a mirabelky? Zajícem vyplašený brhlík vylétne že šípkového keře a usedne na bezovou větvičku. Jeho zpěv se nese svěžím vzduchem za modříny až na vysoké borovice. To je léčivý Dubnický les. 

Léčení 

Když mi v dubnu diagnostikovali metastázy rakovinového nádoru, koupili jsme kousek pozemků se vzrostlými duby u obce Dubnice. Postavili jsme velký stan a jezdili jsme se sem léčit po chemoterapii a operacích. Já, manželka a tříletý syn. Syn se zde naučil lézt na posedy, běhat bosý v trávě, sbírat lesní jahody, maliny, borůvky, třešně, ostružiny, mirabelky, houby a šípky, pozorovat svatojánské broučky a mravence i lézt na stromy. Já jsem se zotavoval na čerstvém vzduchu v hamace a na procházkách lesem. 

Vyrábění 

Na podzim se na okraji lesa vyvrátil dub. Když uschl, někdo ho odvezl, ale pokroucené části větví nechal na místě. Napadlo mě posbírat je. Doplnil jsem je dřevem z vlastních pozemků a podaroval celou rodinu ručně vyrobenými dárky. Když ani po vánocích nebrala léčba konce a já zůstal v invalidním důchodu, rozhodl jsem se s vámi o své výrobky podělit. Výroba ze dřeva

Výrobní postup 

Dřevo pochází ze soukromých pozemků u Dubnického lesa. Používám suché větve, nebo zbytky z prořízky stromů, takže kvůli nim nepadl ani jeden strom. Dřevo ručně zpracovávám doma, když mám lepší dny. S řezáním, smirkováním i olejováním mi často pomáhá syn. 

Ošetření dřeva 

Dřevo ošetřuji podle požadovaného vzhledu buď přírodním olejem, nebo syntetickou tenkovrstvou lazurou, pro zachování přirozeného matného vzhledu. Kůra je vždy ošetřena olejem se složkami proti škůdcům a drobení. 

Balení

Menší výrobky jsou zabaleny do originální krabičky z recyklovaného papíru dle potřeby vyložené přírodním filcem z konopného vlákna pro ochranu výrobku. Krabička je v ceně výrobku. Větší výrobky jsou v kartonové krabici.

Upozornění na odchylky od fotografií

Každý výrobek je originální kus vyrobený ručně z přírodního materiálu. Jednotlivé kusy se mohou mírně lišit ve vzorku letokruhů, barvě i tvaru. Právě to je na nich kouzelné a krásné. Upozorňuji, že dřevo přirozeně časem tmavne, tím ale jen více vyniká jeho kresba.

Údržba

Výrobky jsou ošetřené ochranným olejem, nebo lazurou. Dřevo je třeba chránit před vodou a vlhkostí (mohou se namočit, ale nesmí zůstat mokré). Nečistěte chemickými přípravky. Po umytí vlhkým hadříkem vždy pečlivě usušte.

Výroba ze dřeva

Způsob dopravy
Zásilkovna na výdejní místo (ČR, SR) | Zásilkovna na adresu (ČR, SR) |Česká pošta - doporučené psaní (pro malé zásilky) | Česká pošta - balík do ruky (pro větší zásilky) | PPL do zahraničí. | Balení: Malé výrobky jsou v originální dárkové krabičce, velké v kartonové krabici. Pro odeslání jsou zabalené do krabice (větší výrobky), nebo do bublinkové obálky (malé výrobky).
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Dubydub

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--