Domů Zboží Od Gurumina

Diospyros I

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce200 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Gurumina

Katalogové č.: 2048967
Zobrazení: 611x
Vloženo: 4.10.2011
Počet srdcí: 277x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Náhrdelník z kolekce Diospyros. Zmínku o kolekci najdete také v mém profilu.

Diospyros kaki asi znáte. Kupujeme ho pod názvem kakichurma, sharon, tomel... je to ovocný strom, oslavovaný především v japonské kultuře. Celé věky už fascinují Japonce jeho ohnivě zářící plody na holých větvích proti modrému zimnímu nebi. Je to nádherný pohled.

Koncem druhé světové války došlo k něčemu, co tento strom zařadilo mezi bytosti hodné skutečného obdivu. Když v roce 1945 vybouchla v Nagasaki atomová bomba, dvěstě metrů od epicentra někdo přežil. Tomel. Sazenice, které se z živořícího stromu podařilo vypěstovat, jsou teď důkazem jeho obrovské životní síly. Jednu z nich můžete vidět např. v Holandsku v botanické zahradě v Leidenu, kam se dostala zásluhou projektu japonského umělce Tatsuo Myiajimy.

Šperky z kolekce zobrazují kůru, větve a siluetu tomelu. Došla jsem k nim po nějaké době skicování a pokusů zobecnit jeho kostrbatý vzhled.

Ebenové dřevo v kolekci také nepoužívám náhodou. Diospyros je totiž rod, který kromě stromů ovocných zahrnuje i ty, co dávají ebenové dřevo. A že jich je.

Dřevo ve špercích je tvarované štípáním kvůli zachování přirozené struktury, tvary nemají pravé úhly. Povrch jsem ohladila jen natolik, aby nehrozilo, že se o ně škrábnete.

Stříbro je vyřezávané a leptané, vše spojené pomocí nýtů, nelepené. Řetěz náhrdelníku vyrobený ručně, z drobných, po obvodu tepaných oček. Patina má místy lehký náběh do barev.

Technické parametry:

náhrdelník, Ag 925/1000, 73.95 g

délka vč. zapínání 63 cm, možno zkrátit zapnutím háčku do jiného očka

délka "klád" po stranách cca 6 cm

rozměry hl. ozdobné části 4.3 x 6.8 cm

puncováno, opatřeno výrobní značkou

 

V případě potřeby zašlu foto na figuríně.

    Menu
    --